„În aceste vremuri incerte, bunătatea și solidaritatea ne fac mai puternici”, consideră Iuliana Tudor! „Pandemia COVID19 este o urgență de sănătate globală care afectează viața și programul zilnic al fiecărei personae. Astfel, vedeta și Crucea Roșie Română lansează campania națională de strângere de fonduri “România salvează România” în cadrul căreia se pot dona 2 euro prin numărul special de SMS 8827, valabil în toate rețelele de telefonie mobilă din țară, fără costuri suplimentare. Ce face Iuliana Tudor acum și unde s-a retras în această perioadă, aflați din interviul exclusiv pentru ziarul Click!


Click!: Iuliana, ai lansat  campania națională de strângere de fonduri, în colaborare cu Crucea Roșie, România salvează România! Cât de repede v-ați mobilizat și care este scopul acesteia?

Iuliana Tudor: Mobilizarea a început în luna februarie când Crucea Roșie Română a semnat un protocol cu autoritățile statului prin care organizația se implică activ în toate acțiunile întreprinse de Ministerul Sănătății, DSU sau Guvern. Am început după cum știți cu o campanie de informare a populației în legătură cu măsurile pe care trebuie să le respecte fiecare om pentru a limita infecția cu coronavirus. Apoi nevoile spitalelor fiind tot mai multe, o serie de companii au dorit să se implice și au făcut donații consistente. Există un nr de telefon 0748238017 la care orice producător poate oferi donații în produse. Până azi, 10 aparate de testare rapidă pentru Covid19, în valoare de 1.200.000 de euro, și 300 de kituri de testare cu care se pot testa 7200 de persoane au fost distribuite către 10 spitale. Așteptăm să sosească 5 ventilatoare mecanice im valoare totală de 100.000 de euro, bani proveniți din donații de la partenerii Crucii Roșii.

iuliana-tudor_2.jpg

iuliana tudor
Iuliana Tudor este prezentatoarea emisiunii Vedeta Populară, de la TVR 1

Cum ești tu în situația actuală de criză? Cum te-a afectat?

Sunt acasă. E cel mai important. Lucrez de acasă pentru campanie și pentru TVR. E un altfel de viață, dar mă adaptez din mers la tot ce va fi să vină. Sănătoși să fim! Mă afectează neputința. Știu că pot face mai mult, dar, respect recomandările autorităților. Mă doare tot ce văd în lume, convoaiele militare cu sicrie. Mă va urmări această imagine toată viața!

Te-ai retras cu familia la părinții tăi.Te simți mai în siguranță acolo?

Da, e firesc, ei au nevoie de ajutor și se simt liniștiți să ne aibă aproape.

Ai ocazia acum să petreci mai mult timp alături de Tudor, băiețelul tău! Ce activități aveți în această perioadă?

Tudor are școală on line, facem teme, ne jucăm, grădinărim dacă vremea ne permite, gătim, citim, vedem filme.

Cum stai cu emisiunea, cu proiectele? Care este situația?

Am întrerupt filmările pentru sezonul 5 Vedeta Populară, de la TVR, din motive evidente. Dar, în fiecare duminică seară, de la ora 21.00, vom oferi telespectatorilor noștri evenimente redifuzate, dar și premiere începând cu 19 aprilie, în seara de Paște, producții înregistrate la începutul anului.

iulkianaaa.jpg

Iuliana Tudor își susține fiul pasionat de scrimă

Ce crezi că se va schimba după acest moment critic?

Vom trăi în altă lume asta e cert. Dar, cred că nimeni nu poate spune acum ce va fi, cum va fi. Vom vedea.

În ceea ce te privește, cum vei fi tu, Iuliana Tudor, după ce se încheie această perioada?

Greu de spus, cu siguranță mai smerită în fața vieții cu toate ale ei.

Cum ai grijă de tine acum?

Am grijă de mine și de ai mei stând acasă. E cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem acum.

Ți-ai făcut provizii? Te-ai panicat?

Panica e ultimul lucru de care avem nevoie în această perioadă. În general, sunt o persoană care caută soluții pentru probleme și acționează. Asta fac și acum.

Citește și:

Câți copii a botezat Iuliana Tudor! Vedeta a tăiat turta uneia dintre finuțele ei într-o ținută elegantă

Fiul Iulianei Tudor face performanță în scrimă: «Sunt foarte mândră!»

 
 
Loading...