Jesus del Cerro (50 de ani), regizorul și producătorul serialului “Vlad”, de la PRO TV, ne-a povestit, în exclusivitate, despre producția tv de succes, inclusiv despre personajul Carla, interpretat cu talent de senzuala Monica Bârlădeanu (41 de ani).


 • Click!: Jesus, unde te-ai izolat şi ce faci?

Jesus del Cerro: La fel ca toată lumea, m-am izolat acasă, în București. Am grijă de plante, fac curățenie, gătesc și citesc foarte mult. De asemenea, alerg de 4 ori pe săptămână. Însă cea mai mare parte a timpului meu o aloc scrisului. Lucrez la un roman, acum că am mai mult timp la dispoziție, mă pot concentra pe el și totul merge foarte bine..

 • Viața particulară a ta este mai puțin cunoscută fanilor. Ești însurat, ai copii?

Nu prea am lucruri interesante de spus despre viața personală, sunt singur și nu am copii.

 • Te gândeai că serialul "Vlad", regizat de tine, va avea atâta succes?

De la bun început am știut că avem o poveste puternică. Apoi am reușit să cooptăm în această poveste o echipă grozavă și actori minunați, care au făcut ca ceea ce vedeți acum la TV să fie posibil. Ca să fiu sincer, am simțit de la început că facem un serial grozav, însă asta nu însemna neapărat că vom avea succes. Telespectatorii sunt cei care decid asta, ei decid dacă povestea pe care le-o propunem este interesantă, dacă stilul ales pentru serial este corect, dacă personajele sunt destul de puternice. Prin urmare vreau să mulțumesc telespectatorilor care au dovedit că am luat deciziile corecte.

jesus_1.jpg

Jesus del Cerro, alături de actrițele Valeria Răileanu și Olimpia Melinte
 • Cum ai ales actorii din rolurile principale? Tu ești cel care are decizia finală? Pe unii îi știai?

Atunci când faci casting-ul pentru un serial e ca și cum ai completa un puzzle. Nu este vorba doar despre a găsi actorul potrivit pentru fiecare rol în parte. Trebuie să poți vedea și întregul tablou, să vezi cum interacționează acele personaje între ele. Eliza trebuie să fie dură și puternică cu Ștefan și Leo, dar trebuie să fie drăguță și cuceritoare cu Adrian. Vlad trebuie să fie destul de puternic pentru a se răzbuna, dar pe de altă parte, fragil și cu îndoieli, precum Adrian. Cu cât este mai complexă povestea și personajele, cu atât este mai complicat să alegi actorii. Trebuie să fii atent și la aspectul fizic, să nu arate toți la fel, să fie toți blonzi de exemplu, iar în cazul nostru, a trebuit să găsim actori care să îi joace pe Adrian și Vlad și să aibă aceeași înălțime, plus să se asemene ca aspect. Și bineînțeles, ai nevoie de actori foarte buni, prin urmare sunt multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi actorii. Decizia de a distribui actorii în roluri este luată la comun de către regizor și producător.

 • Adi Nartea este foarte îndrăgit acum de fani.

Adrian Nartea (38 de ani) e protagonistul serialului şi eram sigur, de la bun început, că va face o treabă grozavă şi că are tot ce îi trebuie pentru a fi de succes în acest rol. Adrian a muncit mult pentru acest rol şi a făcut o treabă excelentă.

adrian-nartea.jpg

Adrian Nartea are personajul principal din "Vlad"
 • Cu unii actori ai mai lucrat. De exemplu cu Elvira Deatcu. Cum a fost revederea?

Elvira este o actriță foarte bună și o persoană extraordinară, este foarte ușor și plăcut să lucrezi cu ea. Mă bucur că o avem în "Vlad". De asemenea, ea îi oferă mai mare complexitate și importanță lui Cezar și face o pereche foarte bună cu Bebe Cotimanis.

 • Dar cu Ștefan Iancu, cu care ai lucrat la filmul "The Goodmother"? Ai filmat și cu el, și cu Bogdan, fratele lui, în urmă cu ceva ani pentru "HoHoHo".

Da, am lucrat cu Bogdan pentru Ho Ho Ho, în 2008, cu mult timp în urmă, a fost o experință grozavă, am realizat un film de Crăciun foarte drăguț, iar el a făcut o treabă excelentă. Acum amândoi sunt actori importanți în România și mă bucur să văd asta, pentru că merită, sunt actori foarte buni. Când am început casting-ul pentru "Vlad", imediat m-am gândit că Ștefan ar fi potrivit pentru rolul lui Răzvan și se dovedește a fi cel mai bun Răzvan posibil.

Filmările au fost  întrerupte

 • Personajul Monicăi Bârlădeanu a avut o schimbare de traiectorie, cum colaboraţi?

O să vă spun un secret: Carla trebuia să aibă o apariţie episodică iniţial. Însă un serial TV este un organism viu, în continuă schimbare. Personajele uneori decid singure în ce direcţie să o apuce, fără să asculte de regizor sau scenarişti. Prin urmare, lucrând la scenariul pentru sezonul al doilea, aveam nevoie în diferite scene de un anumit personaj care să ofere nişte informaţii, şi de fiecare dată ne gândeam la Carla. La un moment dat am realizat că personajul a evoluat, este practic tot mai mult implicat în acţiune, cumva s-a dezvoltat firesc, odată cu acţiunea. Şi iată că aşa a ajuns să fie practic principalul adversar al lui Vlad. Iar principalul responsabil pentru această evoluţie a personajului este Monica şi prestaţia ei extraordinară. Personajul Carlei este o supravieţuitoare, iar Monica face o treabă minunată.

monica_barladeanu.jpg

monica barladeanu
Monica Bârlădeanu
Foto: arhivă personală
 • “Vlad” e în pauză din cauza pandemiei. Când revine pe micile ecrane?

Toată lumea întreabă asta, toată lumea vrea să ştie când va reveni Vlad pe micile ecrane, la PRO TV. Din păcate însă nu ştim, totul depinde de criza pe care o traversează omenirea acum. Însă eu, de exemplu, am început să revăd serialul, de la primul episod, şi am fost surprins. Parcă am văzut un alt serial, am văzut personajele într-o altă lumină. Revăzând serialul cred că veţi descoperi lucruri noi şi va face revederea cu "Vlad", când se reia difuzarea, mult mai interesantă.

 • Puțini știu că în 2007 ai lucrat pentru serialul "Cu un pas înainte", un alt proiect de succes în care au jucat Smiley și Laura Cosoi. Ți-ar fi plăcut să continui acel proiect?

Eu am făcut seria originală în Spania, în 2002, am fost creatorul, regizorul și producătorul. Apoi seria a fost vândută în 70 de țări, iar câteva, precum România sau Cehia, au făcut propriile adaptări. M-am bucurat să fac adaptarea aici, mi-a dat oportunitatea de a face lucruri noi pentru un proiect pe care l-am inițiat și îl cunoșteam foarte bine. A fost o oportunitate de a lucra cu actori români pentru prima oară și totodată s-a deschis o portiță pentru proiecte viitoare în România. Mi-a dat șansa să fac o mulțime de alte proiecte aici, precum "Hawaii" sau "Miami Bici". În Spania se gândesc să facă un remake al seriei "Cu un pas înainte", iar în Franța există un challenge pe internet legat de serial. Să refaci genericul serialului, o mulțime de oameni se filmează și editează genericul care a fost lansat cu 15 ani în urmă. Mă bucur să văd că oamenii încă sunt interesați, după atâta vreme.

jesus_4.jpg

Jesus del Cerro, regizorul serialului "Vlad"
 • În ce relații rămâi cu actorii după ce termini un proiect?

Acesta este un aspect important al muncii noastre. În timpul filmărilor lucrăm atât de intens, vorbim despre sentimente, despre iubire, ură, împărțim atât de multe lucruri, de aceea păstrăm relația și după ce flmările s-au încheiat. În cartea recent lansată în Spania prologul a fost scris de actorul primului proiect din Spania, din 1995, iar noi încă suntem prieteni. În România prologul va fi scris de Dragoș Bucur, am făcut 5 filme cu el și am devenit prieteni. Am un grup cu membrii echipei "Un pas înainte" din Spania, "Un paso Adelante", de acum 18 ani… Această este partea frumoasă a muncii mele, îmi fac o mulțime de prieteni, iar la fel s-a întâmplat cu "Vlad", am adăugat mulți noi prieteni.

 • Următorul tău proiect este "Attraction to Paris", la care ai lucrat cu Christopher Atkins și Tara Reid. Cum a fost să jucați cu ei?

"Attraction to Paris" a fost realizat înainte de "Miami Bici", însă au durat filmarea și postproducția mai mult. Am filmat în Puerto Rico, Los Angeles și Paris. De aceea a durat mai mult și încă nu e lansat. Tara Reid și Christopher Atkins m-au impresionat. Amândoi sunt adevărați profesionișți, actori extraordinari și este ușor să lucrezi cu ei. Cu Christopher Atkins chiar m-am împrietenit și ne dorim să mai colaborăm pe viitor. Îmi doream să lucrez cu el pentru Miami Bici, dar el era în Australia atunci, cu proiecte de teatru, nu ne-am sincronizat programul. Însă sunt sigur că ne vom reuni pentru alte proiecte pe viitor.

Citește și:

Povestea lui Jesus del Cerro, spaniolul care a regizat “Vlad” și “Miami Bici”. Cum e viața de burlac în România

Adrian Nartea din serialul «Vlad» se camuflează când iese la mall. De ce fuge de fani

 
 
Loading...