1 Martie este o zi norocoasă pentru producătorii „Las Fierbinţi”, serial lansat în urmă cu șapte ani, la PRO TV. Actorii, toți numai unul și unul, plini de umor, dau culoare comediei care a detronat cam toate producțiile tv rivale. Distribuția a suferit câteva modificări, de-a lungul vremii. Unii artiști au plecat, dar au și revenit, după o scurtă pauză, semn că amuzantul scenariu dă dependență.


În 2012 se lansa primul episod al serialului „Las Fierbinţi”, produs de Dragoş Buliga şi Adrian Boncea, după un scenariu de Mimi Brănescu. Serialul se filmează de 15 sezoane. Click! vă prezintă șapte momente de neuitat.

  1. În primii ani, producătorii au mizat pe actori mari, pentru apariții episodice. „Am tot încercat să aducem, mai ales la început, actori de valoare precum Maia Morgestern, Horațiu Mălăele sau Valentin Uritescu, ca să  ne ridice audienţa, dar ne-am dat seama că e despre cei pe care îi avem lângă noi. Sigur că a fost foarte valoros faptul că am avut mulţi actori mari, unii nu mai sunt printre noi, dar până la urmă ăştia ai noştri sunt sarea şi piperul”, a declarat producătorul Dragoș Buliga.
  2. Monologul lui Celentano – Adrian Văncică. În 2016, de Ziua Naţională a României, Pro TV a difuzat un episod special în care a fost inserat un moment special, poezia lui Celentano. Scrise chiar de interpretul personajului, Adrian Văncică, alături de colegul lui, Mihai Bobonete, care-l joacă pe Bobiţă, versurile vorbeau despre România, ţara în care oamenii cerşesc la colţ de stradă, ai cărei cetăţeni pleacă la muncă în străinătate şi „fac alte ţări frumoase“, a cărei echipă de fotbal a fost bătută de Albania, ţara care nu mai are gimnastică, în care sistemul educaţional e la pământ, ţară pe care Europa o ţine la perete, ţara în care „deşi nu-s autostrăzi, la permise-s cozi de cozi“, ţara în care „moare pacientu-n drum“, iar „doctorii-s plecaţi în pribegie“, ţara în care „cei ce fură milioane sunt îmbrăcaţi în costume şi sutane“, iar puşcăria este o mândrie pentru unii. Finalul mesajului însă este un îndemn: „Românie, ţara mea, astăzi este ziua ta/ Şi în loc de o urare, din pieptuţul meu de dac/ Am să strig în gura mare/ Iartă-mă, că nu mai fac/ Nu-i mai las să te mai fure/ Nu-i mai las să te înjure/ Nu-i mai las să-şi bată joc/ Şi de-o fi, ţi-i trec prin foc/ Şi sper ca în a mea viaţă să te văd din nou în faţă/ În faţă pe harta lumii/ La-mpărţeală cu jupânii/ Asta e, ăştia suntem/ Noi la bucurie bem/ Şi-ţi mai spun, nu mă feresc/ Românie, te iubesc!“.
  3. Travesti-ul lui Florin Călinescu. Maestrul a avut o apariție memorabilă în serial. Actorul, care acum e jurat la „Românii au talent”, a interpretat rolul nevastei subprefectului. Cu o perucă colorată, Florin Călinescu fost de milioane, telespectatorii savurându-i fiecare replică.
  4. Monologul Stelei Popescu. În 2015, regretata Stela Popescu a interpretat rolul directoarei de şcoală, făcând vâlvă cu monologul despre educaţie, în contextul în care Celentano şi Firicel (Toma Cuzin) se prezintă în biroul ei, alarmaţi de pretenţiile exagerate ale suplinitoarei orelor de chimie (Gianina, interpretată de Anca Dumitru).
  5. Episodul special de Crăciun cu copiii actorilor. Mihai Bobonete, Mirela Oprişor, Ecaterina Ladin, Leonid Doni și Ion Ionuţ Ciocia au jucat alături de copiii lor. Micuții le-au moștenit talentul artistic și sunt mari șanse să devină și ei actori.
  6. Radu Gabriel, fostul primar, s-a întors în distribuţie. Chiar dacă a dispărut după primele episoade, acceptând rolul din serialul „Pariu cu viaţa”, actorul a revenit în câteva episoade  ale serialului.
  7. În episodul de Crăciun din 2016, s-a organizat o adevărată petrecere cu vedetele Pro TV. Andreea Esca, Iulia Vântur, Mihaela Rădulescu, Cabral, Andra, Cătălin Măruţă, Florin Busu Busuioc, Neti Sandu sau Corina Caragea au fost doar câţiva din invitaţii speciali, care au şi jucat câteva scenete.

las_fierbinti.jpg

distributia serialului las fierbinti
Serialul ”Las Fierbinți” a ajuns la al 15-lea sezon. Distribuția a suferit câteva modificări de-a lungul timpului
foto: Pro TV

 

Mihai Mărgineanu, aniversat de colegi pe scenă

Pe 25 februarie, Mihai Mărgineanu (Ardiles) a prezentat în concert la Sala Palatului coloana sonoră a serialului „Las Fierbinți” şi cel mai nou album al său, „Fum de tavernă”. Aproape 4.000 de fani au ascultat în premieră cele mai noi piese ale solistului.

Show-ul a fost deschis de artist împreună cu Ecaterina Ladin Tincă, actriţa care joacă rolul Dalidei din serial, cu „Mai ştii” şi „Foaie verde, foaie fragă”. Au urmat piese precum „Manifest”, „Ma iubește femeile” şi „Gore din Chitila”, „Când te scuturi de zăpadă”, „Jana era Croitoreasa”, şi „Nu sunt nebun”, iar unii dintre cei mai iubiţi actori din „Las Fierbinți”, printre care Mihai Bobonete (Bobiţă), Adrian Văncică (Celentano), Cuzin Toma (Firicel) şi Mihai Raiţ Dragomir (Dorel) au urcat pe scenă pentru câteva momente speciale.

 

Citește și:

Regizorul ”Las Fierbinți”, Dragoș Buliga: “Serialul a fost copiat în Turcia și în Slovacia”

Scenaristul serialului ”Las Fierbinți”: ”Mi-ar plăcea să fiu așa, mai nesimțit”

 
 
Loading...