Lucian Mândruță (52 de ani) se află la spital, după ce a acuzat dureri cumplite. A fost luat de Ambulanță, miercuri, 27 august, și urmează să fie operat. ”Nu mai pot merge”, s-a plâns celebrul jurnalist.


”Când lumea face Covid, eu fac hernie de disc. Așa e când ești early adopter: mergi pe ceva de nișa, nu pe soluția cea mai populară să ajungi la spital”, a făcut haz de necz Lucian Mândruță.

Lucian Mândruță va fi operat de hernie de disc

Acesta a chemat Salvarea ieri seară. Avea dureri îngrozitoare și nu mai putea merge.

”Mă întreaba lumea de ce am luat ambulanța privată. Pentru că știu ca aia de la stat e superocupată cu alții care au mai mare nevoie de ea. Pe mine doar mă doare atât de tare spatele încât nu mai pot merge”, a mai spus jurnalistul de la Digi fm.

Înainte de a fi internat, lui Mândruță i s-a făcut testul pentru Covid-19, care a ieșit negativ. Acesta va fi operat laparoscopic în cursul zilei de astăzi, 28 august, în jurul orei 16.00.

Ce este hernia de disc

Hernia de disc este o afecțiune care apare când un disc intervertebral se deteriorează (în principal, este vorba de inelul fibros -partea așezată la periferia discului intervertebral), ceea ce permite conținutului gelatinos elastic al acestuia (nucleul pulpos) să iasă în afară.

Un disc herniat în urma contactului sau a compresiei exercitate asupra nervilor sau măduvei spinării poate să determine apariția durerii, amorțeala și slăbiciunea la nivelul mâinilor sau picioarelor.

Nu toate persoanele care au hernie de disc prezintă aceste semne. În cazul unui număr mai mic de pacienți este nevoie de intervenție chirurgicală.

Timp de șase săptămâni după operație, se recomandă evitarea activității sexuale, fără mișcări bruște, răsuciri, la nivelul gâtului sau zonei inferioare a spatelui.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/lucian-mindruta-mesaj-pentru-cei-care-refuza-masca-vrei-sa-respiri-si-mai-liber-taie

https://www.click.ro/vedete/romanesti/ce-flacai-chipesi-are-lucian-mandruta

 

 
 
Loading...