Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea, într-un mesaj semnat "partidul AUR", printr-un prin email. Autorul mesajului spune că actriţa va fi supusă, împreună cu familia ei, la tratamente inumane, dar şi că va incendia Teatrul Evreiesc, dar şi pe toţi actorii de acolo. Ameninţarea vine la o săptămână după ce actriţa a primit o replică antisemită de la un invitat în cadrul unei întâlniri a directorilor teatrelor şi instituţiilor de cultură.


Maia Morgenstern a publicat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, un mesaj pe care l-a primit chiar înainte de Pesah (Paştele evreiesc), în care este ameninţată cu moartea, notează adevarul.ro. În mesaj, care are titlul  „O plângere, dacă nu vă supăraţi, de la un cetăţean îngrijorat!”, autorul ameninţă că o va supune pe Maia Morgenstern, împreună cu fiica sa, la tratamente inumane, înainte de a le omorî şi totul motivat de faptul că a îndrăznit să vorbească împotriva aşa-zisului prieten al autorului. 

Autorul mesajului mai spune că urmăreşte să incendieze Teatrul Evreiesc de Stat, împreună cu toţi actorii de acolo, loc pe care îl numeşte „o gaură murdară de şobolani”.

„Sunteţi o adunătură de proşti şi am vrut să vă anunţ că intenţionez să o omor pe nenorocita aia de Maia Morgenstern pentru că a îndrăznit să vorbească împotriva prietenului meu, pentru că a stârnit ceva. Tipa asta nenorocită, târfa asta a avut tupeul să vorbească împotriva prietenului meu, ey? O să-ţi spun că această jidancă are zilele ei numărate. În numele prietenului meu, vă pot promite că intenţionez să-i dau foc teatrului vostru idiot de idiş, violând-o pe fiica lui Morgenstern, Calabria, omorând fiecare actor din această gaură murdară de şobolani; omorându-vă pe fiecare dintre voi, pentru că aţi făcut atâta tam-tam despre ce i-a spus prietenului meu”, se arată în mesajul primit de actriţă.

Maia Morgenstern este numită „murdară”, iar autorul susţine că nu se va opri până nu va fi „jumulită de vie”. Printre altele, acriţa este ameninţată că va fi aruncată într-o cameră de gazare, ori că va fi trimisă într-o tabără de muncă, împreună cu familia sa.

„Nenorocit-o de jidancă, pleacă naibii din ţara mea, Maia. Vreau să-i spui cât de murdară şi inumană este. Nu mă voi opri până nu va fi jumulită de vie. Până termin de măcelărit. Până când escapada ei murdară de viaţă va fi complet întoarsă cu susul în jos, familia ei aruncată într-o nenorocită de tabără de muncă, intenţionez să o arunc într-o cameră de gazare, într-un cuptor murdar unde o voi arde pe ea şi pe copiii ei murdari după ce-i termin de violat. E moartă, jidanca asta e mort, îţi spun eu.”, este continuarea mesajului primit de Maia Morgenstern. 


 

 
 
Loading...