Marea actriţă Maia Morgenstern împlinește vârsta de 57 de ani, pe 1 mai. La mulți ani, distinsă doamnă! A filmat orice: de la călugăriţă, la prostituată. Dar în filmul „Patul lui Procust” a şocat de-a dreptul.


Ca orice mare actor, Maia Morgenstern a avut roluri diverse, de la Fecioara Maria, a fost și prostituată, dar a filmat și scene de sex.

Maia Morgenstern a filmat scene de sex nebun

Românii nu au avut posibilitatea să vadă trupul superb al Maiei Morgenstern pentru că filmul ”Patul lui Procust”, filmat în anul 2000, nu a fost difuzat în România. Actrița joacă rolul unei femei superbe, care iubeşte nebuneşte un bărbat frumos, actorul rus Oleg Yankovskiy.

Filmează scene erotice, expunând un trup superb, în scene de sex nebun. Premiera filmului a fost  realizată în 2001. Filmul nu a fost difuzat niciodată în România, pe ecrane sau la TV.

maia_morgenstern-patul_lui_procust-actrita_romanca.jpg

Maia Morgenstern se iubea, în filmul „Patul lui Procust”, în urmă cu 22 de ani, cu actorul rus Oleg Yankovskiy (foto: youtube)
Maia Morgenstern se iubea, în filmul „Patul lui Procust”, în urmă cu 22 de ani, cu actorul rus Oleg Yankovskiy (foto: youtube)
Foto: captura youtube

 

”Parcă a fost acum o sută de ani! Am amintiri foarte frumoase de la filmări. În special despre actorul rus Yankovskiy, care a jucat un Ladima foarte puternic, iar eu eram tânără. Sigur că eram frumoasă! Scenele de dragoste nu au fost ceva neobişnuit pentru noi, dar nu am avut curajul să filmăm scene de iubire explicită. Nu am îndrăznit. S-a filmat cu «păcăleală», cum se face în cinematografie. Nu ştiu de ce nu a fost cumpărat acest film în România pentru că a fost premiat la o mulţime de festivaluri, mai mari sau mai mici”, ne-a explicat în exclusivitate Maia Morgenstern, în 2012.

Lungmetrajul „Patul lui Procust” este ecranizarea modernă a romanului romancierului Camil Petrescu. Poetul şi ziaristul Ladima (Oleg Yankovki) se sinucide, iar prietenul său, Fred Vasilescu încearcă să afle motivele sinuciderii lui. Află că Ladima s-a sinucis din cauza unei misterioase Doamne T. (Maia Morgenstern).

Maia Morgenstern, biografia

Maia Morgenstern s-a născut la data de 1 mai 1962 la București în zodia Taurului. A fost măritată de două ori și are trei copii: Tudor Aaron, Eva Leea Cabiria și Ana Isadora, care i-au făcut viața mai frumoasă.

Debutul în cinematografie s-a produs în anul 1983, cu filmul ”Prea cald pentru luna mai”, în regia Mariei Callas Dinescu.

Numele său, Morgenstern, în traducere liberă înseamnă "Steaua de dimineață", iar în germană e vorba de Luceafărul de dimineață, acesta fiind și un alt nume dat Fecioarei Maria, Maicii Domnului, fapt care a contribuit mult la alegerea sa în rolul din "Patimile lui Hristos" - 2004 întrucât regizorul filmului, Mel Gibson, fiind un devotat romano-catolic, a luat și acest lucru în considerare pe lângă originea ei.

Ceea ce i-a adus faimă a fost filmul ”Balanța”, realizat de Lucian Pintilie, cu care a venit și notorietatea internațională, actrița fiind astfel declarată "Steaua de mâine", obținând totodată și prestigioasa distincție a Academiei Europene de Film - Premiul Felix.

A studiat la Academia de Teatru și Film din București între 1981 și 1985, după care a jucat și la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț între anii 1985 și 1988.
A jucat în numeroase filme românești și străine, fiind una dintre puținele actrițe românce care a reușit să pătrundă în cinematografia străină.

 

Citeşte şi

Maia Morgenstern s-a împăcat după 19 ani cu primul soţ? 

Iubirile actriței Maia Morgenstern. Are trei copii cu trei bărbați 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: