Maia Morgenstern a avut parte, zilele trecute, de o situație halucinantă pe străzile Capitalei. A fost oprită în trafic de un polițist care i-a căutat „nod în papură” și a amendat-o. Când ea i-a cerut să-și pună mască, acesta a refuzat.


Cunoscuta actriță a povestit pe pagina sa de socializare că luni a fost oprită în trafic de un polițist, pentru un motiv bizar: plecase prea încet de la semafor. Omul legii nu purta masca și încălca orice regulă de distanțare socială. Când l-a rugat să-și pună masca, acesta a refuzat. „M-am simțit umilită”, le-a mărturisit actrița unor apropiați, potrivit Adevărul.  

"Domnul agent, fără mască, fără să respecte niciun fel de distanțare, se apropia din ce în mai mult"

„Eh. Sunt mânioasă. După spectacol m-am dus acasă, cu mașina. Puțin după ora 22. Victoriei colț cu Elisabeta. Conduceam prudent, pentru că eram obosită, pentru că în seara caldă de vară erau mulți pietoni la plimbare. M-a oprit o mașină de poliție. Am oprit, am pus masca de protecție, am deschis geamul. Agentul s-a apropiat. Fără mască. «Actele!». Am prezentat actele imediat și fără să întreb nimic. Nu mă știam vinovată cu nimic. Nu aveam chef de discuții cu un necunoscut care nu poartă mască. M-a întrebat «De ce ați așteptat la semafor? Era deja verde. Ați ezitat să porniți». Am explicat că în drum era o femeie cu un bebeluș în brațe, cu un cărucior, cu... se codea: să treacă mai departe, să se oprească, să se întoarcă. Subliniez, aveam mască și vorbirea îmi era îngreunată. Se înțelegea, probabil, mai greu ce spuneam. Domnul agent, fără mască, fără să respecte niciun fel de distanțare, se apropia din ce în mai mult. A constatat că nu aveam ITP-ul făcut. Mi-a dat amendă. «Aveți ceva de adăugat la procesul verbal de constatare? ». «Da. Dumneavoastră, domnule agent, nu purtați mască…». «Nu sunt obligat. Sunt în aer liber. Am vrut să vă pun etilotestul… Puteți plăti amenda... ». Foarte bine. Voi plăti amenda”, a scris Maia Morgenstern. 

2-2col-maia_cu_masca.jpg

Maia Morgestern, cu mască

Nu a beneficiat de niciun fel de „înțelegere”, spune ea, fiindu-i ridicat și talonul. Dar nu a comentat, nu a făcut contestație, ci a plătit amenda. „Așa spune legea și chiar sunt bucuroasă pentru asta: pot spune exact cum s-a petrecut. Dacă greșești, plătești. Fără ironie. În rest... prevenție, prudență, omenie. Hai! Stăm cu mască!”, a îndemnat actrița.  

Citește și:

VIDEO Regizorul Cristi Puiu, discurs anti-mască la TIFF: «Dacă mâine o să vă ceară să mergeți în mâini, credeți-mă, o să mergeți în mâini»

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu zis «Mitralieră», amendat pentru că nu purta masca la benzinărie

 
 
Loading...