A filmat la Hollywood cu cei mai mari actori ai vremii, a luat masa cu Brad Pitt şi Tom Cruise, dar iată că a preferat să rămână în România şi să-şi serbeze cei 68 de ani în cel mai românesc stil posibil. Adică «La cocoşatu’»! Marcel Iureş a fost surprins joi seară înfulecând cu poftă o porţie de mici.


Marcel Iureş este un actor pe cât de iubit, pe atât de discret. Ne-a bucurat cu sutele de roluri, dar a ştiut întotdeauna să ţină departe de ochii publicului viaţa personală, familia şi hobbyurile. Click! l-a surprins însă într-o ipostază mai puţin obişnuită şi chiar într-o zi foarte importantă: când împlinea 68 de ani. Poate ne-am fi aşteptat ca marele actor să-şi serbeze ziua într-un restaurant de lux, înconjurat de zeci de colegi şi prieteni, dar iată că el a preferat să iasă la mici în compania unei doamne. Îmbrăcat simplu, cu o cămaşă albastră şi pantaloni cafenii, actorul a trecut neobservat. Nici un mesean nu l-a deranjat pentru a-i cere autograful sau a se fotografia cu el. Poate alta ar fi fost situaţia dacă Marcel Iureş ar fi dat platourile de la Buftea pe Cetatea Filmului.

8-act-2-2col.jpg

Fără să-l recunoască nimeni, actorul s-a ridicat de la masă şi a plecat spre maşină

Actorul a povestit recent pentru „OK! Magazine” care au fost motivele pentru care a renunţat la Hollywood. „Am zburat mult, dar am păţit-o rău cu nişte turbulenţe când mă întorceam de la Los Angeles şi n-am vrut să mai urc în avion. Şi nici nu cred că am să mă mai urc vreodată. Le-am spus că nu mai zbor în America. Şi aici m-am dus la Londra de două ori cu trenul. E o expediţie superbă. Plus că ai o experienţă inedită, deşi previzibilă. Până la Nădlac, mergi cu 35 km/h, de la Nădlac la Budapesta, cu 90 – 100 km/h, de la Budapesta la Viena, cu 180 km/h, de la Viena la Stutgart, cu 230 km/h, iar din Franţa până la Londra mergi cu 320 km/h. Este formidabil”, a povestit Marcel Iureş pentru „OK! Magazine”. Actorul a mai povestit şi cum a luat contact cu cei de la Hollywood. „Jeremy Conway, agent britanic de talente, a venit şi m-a văzut la Bucureşti în «Richard al III lea» la Teatrul Odeon. După spectacol, Jeremy m-a întrebat: «Nu vrei să joci în industria asta decadentă vestică de filme, la Hollywood?». «Bine, dar nu ştiu engleza…», «Nu contează». Şi cam aşa a şi fost. Am învăţat de la şofer, de la machieuze, de la asistenţii de platou”, mărturiseşte el.

Marcel Iureş nu regretă că n-a rămas în America. „Mă întrebaţi de ce n-am rămas acolo să fac milioane de dolari? Însemna să mă mut acolo. Dar eu aveam treabă şi în România. Teatrul ACT exista, aveam o familie, am în continuare o familie minunată. Nu puteam să încui şi să plec. Ca să ce, să mă întorc peste 10-15 ani?! Să mă fi întors cu o valiză de bani şi ce? Erau toate moarte aici”, spune acum actorul ajuns la 68 de ani.

8-act-4-2col-marcel_iures_goal.jpg

Marcel Iureş, în rolul unui antrenor de fotbal britanic, în filmul „Goal” (2005)

Citește și:

Motivele pentru care Marcel Iureş a renunţat la o carieră la Hollywood: „Toată lumea se duce în America să facă bani!

Ce copilărie grea a avut Marcel Iureș! ”Eram foarte săraci. Am trăit și în subsoluri”

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: