Marcel Pavel (58 de ani) va serba Crăciunul prin muncă, urmând să susțină un recital de excepție, pe 25 decembrie, în Piața Constituției din București. Dar și de Revelion va cânta în Piața George Enescu, dar și la două petreceri private. Solistul cu voce de aur și-a amintit, pentru Click!, despre magia Sărbătorilor, din anii copilăriei.


Marcel nu va rata totuși masa de Crăciun, alături de familie: ”Sărbătoresc Nașterea Domnului prin muncă, după aceea stăm la masă împreună, toți, cu cei trei copii ai noștri, ca în fiecare an. Vom servi curcan și preparate de porc. Frații mei vor merge la mama, la Câmpulung”, ne-a spus artistul. El și-a amintit cu nostagie de Sărbătorile de Iarnă din copilărie care, deși nu erau foarte bogate, erau pline de emoție: ”Înainte de Crăciun nu dormeam de emoție. Visam că vine moșul, și de multe ori nu prea găseam în ghete ce voiam, dar bucuria sărbătorii nașterii Domnului era imensă. Ne pregăteam măștile pentru colind, le improvizam, le confecționam din carton, din bloc de desen. Le coloram, lipeam vată și ne puneam un fes roșu pe cap, iar pe banda aceea puneam blăniță artificială. Mergeam cu toții la colindat, repetam pe voci, primeam și bănuți. Era frumos, venea miros de sarmale din casele oamenilor, de cozonaci sau de gogoși. Alții ne primeau la masă, dar nouă ne era rușine. Mai primeam câte o felie de cozonac, nuci, mere, și ne bucuram. La sfârșit împărțeam banii. Fratele meu mai mare lua cel mai mult. Făceam și brad. Puneam fondante în Pomul de Iarnă, nu aveam altceva, și până la Crăciun le mâncam, lăsam poleiala goală”.

fata_lui_marcel.jpg

Marcel Pavel, Craciunul vedetelor, amintiri, familie, solist, ce fac vedetele de Craciun, copii Marcel Pavel
Micuța Iuvenalia e prințesa familiei

Și pentru că artistul provine dintr-o familie fără posibilități materiale și a avut o copilărie grea, Moșul nu era nici el prea bogat: ”Colindam toate cartierele orașului copilăriei, Câmpulung Muscel. Era zapadă și ningea ca în povești. Chiar dacă mai înghețam de frig întâmpinam cu mare drag mireasma și atmosfera sărbătorii nașterii Domnului. Dar ne bucuram mult, ne băteam cu bulgări, Câmpulung e un oraș de deal și de munte, era ca-n basme. Vedeam coamele dealului pline de nămeți, coșuri de fum, luminițe la fereastră. Bucuria noastră era neașteptată, în Ajun îl tot vedeam pe Moș Crăciun că zboară cu sania deasupra casei, și credeam că a trecut cu viteză”, ne-a mai declarat vestitul cântăreț.

 
 
Loading...