”Am doi copii, sunt student la a doua facultate şi vreau să merg la cursuri”. Nu este cererea vreunui tinerel pierdut în faţa profesorului, ci milogeala temutului Daniel Marian Vanghelie, ieri, în faţa judecătorilor. Totul a fost degeaba, pentru că instanţa nu i-a aprobat fostului primar al sectorului 5 ridicarea arestului la domiciliu.


Ani de zile, Daniel Marian Vanghelie a făcut un titlu de glorie din faptul că poate fi un om de succes şi fără carte, doar cu ”şcoala vieţii”. În anul 2000, când a ieşit primar la sectorul 5, nu avea terminat liceul, pe care l-a absolvit, un an mai târziu. Avea 33 de ani. După ce devine liderul PSD Bucureşti, în februarie 2007, anunţă triumfător că a terminat Dreptul la o universitate privată, unde urmează şi secţia Ştiinţe Economice. Mai târziu, revine şi spune că a doua facultate a abandonat-o din lipsă de timp. Studiile universitare nu l-au putut opri să se ”remarce” prin perle antologice. Cea mai cunoscută este pluralul original găsit de el substantivului almanah: ”al­manahe”. DNA i-a dat un motiv să-şi întrerupă studiile reţinându-l pentru abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Pe 14 martie, instanţa decide arestarea sa preventivă, iar primarul ajunge la ”Beciul Domnesc”.

Stă doar patru luni, iar pe 10 iulie este eliberat şi trimis în arest la domiciliu. ”Vreau să am o viaţă normală, să îmi pot întreţine familia şi să merg la cursuri, fiind student în anul al doilea la Administraţie Publică, la o facultate privată”, a încercat ieri Vanghelie să convingă magistraţii pentru a i se ridica şi arestul la domiciliu. ­Curtea de Apel Bucureşti nu a fost impresionată şi i-a respins definitiv, cererea de a primi control ­judiciar. Aceeaşi motivaţie a mai fost respinsă de judecători pe 22 martie 2015.

Potrivit adevarul.ro, Vanghelie este student în anul doi la Univer­sitatea privată ”Andrei Şaguna” din Constanţa, specializarea Administraţie Publică. A început în vara lui 2013, iar în prezent are studiile suspendate pentru că nu s-a prezentat în anul doi şi nici nu a achitat taxele. ”Nu prea a frecventat cursurile, venea o dată la trei săptămâni”, au declarat surse din facultate pentru adevarul.ro. Pentru a-şi relua cursurile, Vanghelie trebuie să plătească 2.100 de lei. 

Arest în vilă de lux

vila7-act-3.jpg

Vila unde Vanghelie este în arest la domiciliu are ponton pe Lacul Snagov

Daniel Marian Vanghelie a ieșit din arestul Poliției Capitalei pe 10 iulie 2015. Sătul de celula de 12 mp în care a ”locuit” patru luni împreună cu alte cinci persoane, primarul suspendat al sectorului 5 a vrut o locuință pe măsura rangului său. A închiriat în Snagov, cu 3.000 €, o vilă cu șase camere, patru băi, trei terase și chiar ponton cu deschidere la lac. Doar curtea are 1.200 mp. Aceasta îi oferă, potrivit spuselor sale, confort, liniște, dar și posibilitatea de a avea toate condițiile pentru creșterea fetiței sale nou-născute.
 
 
Loading...
Citeste tot despre: