Zina Dumitrescu a murit pe 28 martie, la 82 de ani, la azilul din Ghermăneşti, Ilfov, unde se afla internată din 2012. Incinerarea trupului Zinei Dumitrescu i-a scandalizat pe apropiații familiei îndoliate. Mariana Moculescu (50 de ani), fina celebrei “doamne a modei românești”, sare la gâtul lui Cătălin Negreanu (49 de ani), unicul fiul al Zinei, care nu a dorit să o înmormânteze la Cimitirul Bellu, unde ea deținea un loc de veci.


Cătălin Negreanu, fiul Zinei Dumitrescu, este, zilele acestea, ținta acuzațiilor, după ce și-a incinerat mama. Printre cei care îl arată cu degetul se numără și fina Mariana Moculescu, pe care Mama Zina a nășit-o la cununia cu Horia Moculescu, în 1989: “Am suferit îngrozitor în aceste zile de când am aflat că a murit nașa. A fost o depresie. Cătălin nu are nici un strop de iubire sau de respect pentru cea care i-a dăruit viață și l-a făcut un bărbat frumos. În ultima instanță, îi urez să apuce și el vârsta mamei sale și să aibă șansa de a fi înmormântat creștinește. Cătălin a  greșit! Enorm! Nu are credință, nu e creștin. A făcut un gest păgân”.

zina-dumitrescu-nidia_1.jpg

zina dumitrescu
Zina şi Costin Dumitrescu au fost naşi de cununie pentru Mariana şi Horia Moculescu şi de botez pentru Nidia
foto: arhivă personală

”Nașa mama Zina mi-a spus că voi naște o fetiță”

Ea își amintește cu drag de celebra ei nașă, Zina Dumitrescu: ”Zina Dumitrescu și Costin, soțul ei, au fost nu numai nașii de botez ai Nidiei, fiica mea, ci și nașii mei de cununie, la nunta cu Horia Moculescu. În 1989 toți îmi spuneau că voi naște un băiețel, inclusiv medicul. Singura care a zis că voi naște o fetiță a fost Zina. De aceea am ales-o ca nașă!”, a declarat Mariana Moculescu pentru Click!  

zina-dumitrescu-nidia_2.jpg

Zina Dumitresczu
Zina iubea copiii foarte mult
foto: arhivă personală

Trupul Zinei Dumitrescu a fost incinerat

Trupul neînsufleţit al creatoarei de modă Zina Dumitrescu a fost incinerat sâmbătă dimineaţă la Crematoriul „Vitan-Bârzeşti” din Capitală. Decizia i-a aparţinut fiului ei, Cătălin Negreanu (49 de ani), care a preferat să valorifice locul de veci al familiei de la Cimitirul Bellu, cotat pe piaţă la 5.000 de euro. Zina Dumitrescu s-a stins la azilul din Ghermăneşti, la 82 de ani, iar prietenii nu au mai apucat să îşi ia adio de la ea. 

catalin-negreanu-fiu-zina.jpg

Fiul Zinei Dumitrescu a decis să o incinereze, deși creatoarea de modă și-a dorit să fie înmormântată lângă mama ei

Fiul ei, unic moştenitor, i-a luat trupul şi l-a dus direct la crematoriu, unde a interzis accesul altor persoane. Relaţia lui Cătălin Negreanu cu Zina a fost tensionată, bărbatul fiind acuzat în repetate rânduri că şi-a abandonat mama. A fost chiar la un pas să fie dezmoştenit, însă a reuşit să plătească datoriile către azil şi a scăpat. Mama Zina îşi dorea să fie înmormântată la Cimitirul Bellu, unde e îngropată mama ei, decedată în 1983.

 

Citeşte şi:

Era gelos fiul Zinei pe tizul lui, Cătălin Botezatu? Ce dezvăluie Marina Almăşan

Adevăratul motiv pentru care fiul Zinei Dumitrescu a ales să o incinereze. Ce susţine Adriana Bahmuţeanu

 

 
 
Loading...