Marin Moraru s-a stins din viață, duminică (21 sugust), după o lungă suferință. Marele actor suferea de cancer la plămâni, deși nu mai fuma de mai bine de 20 de ani. Diagnosticul l-ar fi primit la începutul anului, însă deși informațiile au ajuns și în presă, acesta nu voia să confirme zvonurile nici în ruptul capului.


Și-a ținut suferința ascunsă până în ultima clipă, chiar dacă colegii săi de breaslă știau, deja, că el suferea de ani buni de diabet. La 31 ianuarie, contactat de ziarulring.ro, Marin Moraru a negat cu vehemență că ar avea o stare de sănătate precară.

Întrebat dacă ar fi suferit de o boală, actorul a răspuns: „Nu e adevărat! A fost o minciună gogonată și mi-e scârbă de chestia asta!”. Actorul susținea că presa minte cu nerușinare și se simțea nedreptățit: „Nu înțeleg la ce trebuie chestia asta”.

S-a internat când era, deja, prea târziu

Încercând să ignore simptomele și semnele de boală, Marin Moraru s-a internat în spital când medicii nu mai puteau face nimic pentru el. „Era în stadiu terminal de când s-a internat”, a declarat dr. Doina Dimulescu, managerul medical al spitalului Elias. Motivul? Actorul era adeptul modestiei și nu își dorea să fie mediatizat. „Avea o suferință grea și necruțătoare, cu un debut la începutul acestui an. Marele actor a trăit extrem de modest, nu i-a plăcut niciodată să fie mediatizat. Rugămintea familiei este să ne purtăm cu discreție în urma acestei suferințe”, a explicat directorul medical Dana Safta, la Antena 3.

Loading...