Este unul dintre cei mai buni actori, iar acum se pregăteşte pentru finala ”Uite cine dansează!” (PRO TV). Marius Manole a uluit o ţară întreagă cu numărul său impecabil, iar de la nemilosul juriu a ”furat” prima notă maximă. Însă, în spatele zâmbetului său adolescentin, artistul ascunde o poveste de viaţă emoţionantă.


Marius Manole (38 de ani)  e de departe unul dintre cei mai buni concurenţi de la ­show-ul de dans de la PRO TV. A ajuns în finală şi se numără printre favoriţi, iar accidentările şi rănile din timpul antrenamentelor nu se compară cu viaţa grea pe care timidul Marius Manole a avut-o.

S-a născut în Iaşi, însă a cutreierat toată ţara, cu spectacolele.

El a mai cochetat cu coregrafia: ”Încă de la admitere m-a angajat Sergiu Anghel la compania lui de balet. Lucram cu carte de muncă, aveam salariu şi era înspăimântător. În acei ani munceam foarte mult şi eram vegetarian. O dată, am leşinat lângă ATF (n.r. - Academia de Teatru şi Film) de foame, mâncam o pâine şi un iaurt pe zi”, a povestit el, pentru Adevărul.
Dar, a trecut prin mai multe belele, fiind chiar şi tâlhărit: ”Ţin minte cum făceam naveta Timişoara-Bucureşti şi dormeam numai la cuşetă - nici n-ajungeam pe acasă: seara mă urcam direct în tren. Într-o noapte, n-am mai găsit loc la cuşetă, dormeam în fund, am simţit când sunt furat. Îmi lua telefonul, banii. Dar eram atât de obosit, încât am ales să-l las să mă fure. Când m-am trezit îmi era teribil de sete, dar nu aveam cu ce să-mi cumpăr ceva din gară. Am scos din sac o apă termală pentru faţă şi-am băut jumătate din tubul ăla. N-am să uit niciodată! Era sărată. Iar de la dormit prin gări, mult timp am rămas c-un tic: când mă aşezam la o masă, stăteam cu rucsacul în braţe”, a mai mărturisit Manole.
Dar, nu mulţi ştiu că Marius e de câţiva ani un răsfăţat al premiilor, fiind decorat chiar şi de preşedintele Klaus Iohannis. Pe 5 mai 2016 el a primit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D - “Arta spectacolului”, pentru ”implicarea deosebită în promovarea teatrului şi cinematografiei româneşti”.

E actor de cinci stele

Marius Manole a absolvit în 2001 Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, secţia Actorie, la clasa profesor Emil Coşeriu şi Cornelia Gheorghe.

m214-vedetete-foto-2-1-col.jpg

În piesa “Masculin Feminin”

 

Între 2002 - 2003, artistul a urmat cursurile Secţiei de Coregrafie de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.

m314-vedetete-foto-3-1-col.jpg

În piesa “Între noi e totul bine”, alături de Dorina Chiriac

 

A jucat în nenumărate piese, iar în prezent Manole joacă în ”Revizorul” și în ”Mascul Feminin”, la Godot, în regia Liei Bugnar. 

 
 
Loading...