Maurice Munteanu, critic la adresa referendumului:«Când aţi văzut voi 2 bărbaţi sărutându-se pe stradă?»

Ultima actualizare:

    Maurice Munteanu, critic la adresa referendumului pentru modificarea Constituției Foto Facebook
Maurice Munteanu, critic la adresa referendumului pentru modificarea Constituției Foto Facebook

După ce Parlamentul României a adoptat proiectul de lege potrivit căruia familia trebuie redefinită în Constituție, mai multe voci au criticat vehement această inițiativă, explicând că referendumul ce va fi organizat în acest sens este mult prea costisitor, în timp ce România se confruntă cu probleme care sunt cu adevărat grave.

Proiectul de lege a devenit în scurt timp unul extrem de controversat, mai multe vedete autohtone comentând vehement subiectul și anunțând că vor boicota referendumul, ce va avea loc în data de 7 octombrie, prin neprezentare. Legea vizează schimbarea unei construcții de cuvinte din Constituția României, dat fiind faptul că în definiția actuală a familiei apare sintagma „uniunea dintre soți”.

Cei care încurajează demersul doresc ca familia să fie definită ca fiind „uniunea dintre un bărbat și o femeie”, pentru a se interzice definitiv căsătoria între persoane de același sex pe spațiul țării noastre. Multe persoane sunt de părere însă că acest demers reprezintă îngrădirea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor și că mariajul între persoanele de același sex este ultima problemă de care cetățenii României ar trebui să se îngrijoreze. Maurice Munteanu a dorit să atragă atenția asupra problemelor reale cu care se confruntă țara noastră.

„De ieri până astăzi a trebuit să blochez virtual un număr considerabil de cetăţeni (printre ei se numără 14 profesori de gimnaziu în ţară, iar dintre aceştia trei sunt profesori de istorie!), cetăţeni scârbiţi de traumele cu care ar putea rămâne copiii dacă ar vedea pe stradă doi bărbaţi sărutându-se. Doi bărbaţi, atenţie!

Pentru că, nu-i aşa, filmele porno cu lesbiene, filme care fac deliciul multor taţi din familii tradiţionale, sunt OK. Şi, în consecinţă, nici copiii nu ar avea traume dacă ar vedea două femei sărutându-se pe stradă, pentru că ar avea grijă taţii să le explice cum stă treaba. Dar altceva voiam să sesisez – să luăm, de exemplu, cazul oraşului Fălticeni, de unde mi-a scris o profesoară de Limba Română – când au fost văzuţi ultima dată, în Fălticeni, doi bărbaţi sărutându-se pe stradă?”, a susținut Maurice Munteanu pe rețelele de socializare. 

„Şi, în general, când aţi văzut voi ultima dată, în orice colţişor din România, doi bărbaţi sărutându-se pe stradă? Am vaga senzaţie că în Fălticeni, dar şi în România, peste tot, există mult mai multe mame minore (cu traume reale), pentru că toţi ştim, cred, care-i treaba cu orele de educaţie sexuală în şcoli. Mi se pare incredibil că în ţara care este pe primul loc în UE cu cele mai multe mame minore, un profesor poate ridica astfel de probleme. Pentru aceşti, să le spunem profesori, e mult mai OK să aibă eleve care nasc în urma abuzurilor şi violurilor la doar 10-12 ani.

Şi e mult mai ok pentru ei ca acei copii, rezultaţi în urma acestor abuzuri, să ia calea orfelinatelor. Să nu uităm, totuşi, cum au reacţionat oamenii din Titu în cazul de viol al adolescentei răpite de cinci bărbaţi, acum doi ani – concluzia: a fost vina ei! De ce era machiată? De ce purta fustă scurtă? Ce vină au băieţii dacă i-a provocat? Hello, România! Hello, doamna profesoară!”, a mai scris Maurice Munteanu pe contul personal de Facebook.

image
image
image
image
image
image
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
image
actualitate.net
image
actualitate.net