Medicul nutriționist Mihaela Bilic nu mai are nevoie de nici o prezentare, iar fiecare intervenție publică pe care o are este urmărită cu foaia în față și cu pixul în mână de către cei interesați să slăbească sau să mănânce sănătos. Mihaela Bilic a fost invitata lui Marius Tucă, la Aleph News, și va prezentăm cele mai interesante declarații.


La 49 de ani, Mihaela Bilic are energie și un tonus excelent. S-a tuns bob, și-a păstrat zâmbetul pe buze, iar discuția de joi seara, cu Marius Tucă, în direct la Aleph News, a fost o plăcere și pentru protagoniști, dar și pentru spectatori. Iată cele mai importante sfaturi ale nutriționistului Mihaela Bilic!

Dieta Mihaelei Bilic

  • Nutriționistul Mihaela Bilic a povestit despre dieta ei. „Toată viața mea m-am luptat cu mâncarea pentru păstrarea siluetei, niciodată nu am putut mânca după pofta inimii. Nu am găsit soluția să mâncăm și cât ne-am dori, și să nu punem kilograme în plus. Eu mănânc o singură masă pe zi. Cei care au arderi rapide sau cei care fac sport pot mânca și 2-3 mese. Dacă vrem să slăbim, gustările nu sunt justificate, cele 3 mese cu două gustări sunt pentru copiii în creștere”.
  • „Frafuria nu trebuie să aibă mai mult de 20 de centimetri. Noi am ajuns să mâncăm dintr-un platou. Farfuria idelă trebuie să arate așa: Jumătate - legume, un sfert - proteine (carne, pește, ou) și un sfert carbohidrați (cartofi, fainoase). Făinoasele niciodată mai mult de un sfert, legume cât mai multe. Asta e farfuria ideală. În momentul în care vorbim despre slăbit, din această farfurie dispar carbohidrații”.
  • De asemenea, medicul nutriționist a atras atenția asupra gustărilor dintre mese. „Noi românii înainte nu am avut mâncare și acum este frenezia de a  mânca mult. Nu am fost crescuți la pension, deci până la următoarea masă, gata cu mâncatul. Între mese trebuie să fie pauze de 5-6 ore”.

Ciorba, ideală în diete

  • Mihaela Bilic spune că ar face din ciorba românească un brand de țară. "La masa de prânz eu aș mânca o ciorbă. Suntem români și îmi pare rău că nu folosim ciorba ca pe un aliment prietenos, dietetic. E nevoie de studii din străinătate, care să ne arate că, la ecografie, o ciorba stă de două ori mai mult timp în stomac decât un felul doi consumat cu o sticluță de apă. Sunt așa o mare apărătoare a ciorbei, încât aș face-o brand de țară". Ascultă aici, interviul integral.

Citește și:

Mitul ”stomacului gol”, demontat de medicul nutriționist Mihaela Bilic

Cafeaua – prieten sau duşman? Medicul Mihaela Bilic face lumină

 

 

 
 
Loading...