Solistul cu voce inconfundabilă, care în 2006 a obţinut locul patru la Eurovision, finala din Atena, cu piesa ”Tornero”, şi un record de 172 de puncte, nu se mulţumeşte cu această performanţă, astfel că s-a înscris şi la ediţia din acest an, cu piesa ”Heaven”. Înainte de marea competiţie, Mihai Trăistariu (41 de ani) se împarte între repetiţii şi distracţii.


Recent, fanii lui Mihai Trăistariu au avut parte de o mare surpriză, căci au dat nas în nas cu idolul lor, chiar la ”Dino Park”, din Râşnov, unde sunt expuşi 44 de dinozauri, în mărime naturală, şi unde preţul unui bilet este de 28 de lei.

Solistul, ieşit la plimbare alături de câţiva prieteni, a fost înconjurat de vizitatori, cărora Mihai le-a acordat autografe. 

Dar, acesta a fost doar un moment de respiro pentru Trăistariu, pe care îl aşteaptă semifinalele Eurovision, la care participă pentru a 11-a oară. Acum el îşi încearcă norocul cu piesa ”Heaven”, scrisă de trei compozitori străini: Michael James Down, William Taylor şi Jonas Gladnikoff. 

Artistul va concura în cea de a doua semifinală, care va fi transmisă de TVR de la Timişoara, pe 28 ianuarie. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, Selecţia Naţională va avea cinci semifinale: Focşani (21 ianuarie), Timişoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie). Mihai Trăistariu speră să ajungă la marea finală din Portugalia, care se va desfăşura pe 12 mai.

 

Salina Turda găzduiește o semifinală

O semifinală a Eurovision va avea loc pe 11 februarie, în Salina Turda, în mina Rudolf, la o adâncime de 86 de metri. Salina Turda are patru mine - Rudolf, Terezia, Ghizela şi Iosif, primele trei intrate în exploatare turistică. Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932, fiind redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992. În perioada 2008-2010 a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în 2010 în prezenţa premierului de atunci, Emil Boc, şi a ministrului Turismului de la acea vreme, Elena Udrea.

Loading...