"Monştri", singurul film românesc selectat la Berlinale 2019, a primit premiul Tagesspiegel

Ultima actualizare:

    Regizorul peliculei Monstri, alături de personajul principal feminin (centru)  şi o altă membră a echipei Foto:Arhivă personală
Regizorul peliculei Monstri, alături de personajul principal feminin (centru) şi o altă membră a echipei Foto:Arhivă personală

În perioada 7 februarie-17 februarie a avut loc ediţia cu numărul 69 al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, iar "Monştri.", singurul film românesc de la Berlinală a primit premiul publicului acordat de publicaţia germană Tagesspiegel. Regizorul Marius Olteanu a fost surprins în mod plăcut că pelicula sa a benificat, în urma câştigării trofeului, de patru proiecţii suplimentare.

România a fost prezentă la eveniment cu un singur lungmetraj, semnat de regizorul Marius Olteanu şi inclus în secţiunea necompetiţională Forum. Pelicula "Monştri." a fost inclusă în selecţia dedicată proiectelor experimentale, punând accent pe avangardă, eseuri, reportaje politice. Filmul regizorului român ilustrează ultimele 24 de ore din povestea de dragoste al unui cuplu care are o legătură de aproape 10 ani. Pe Dana şi Arthur, căci acesta este numele protagniştilor, prietenii îi iubesc atunci când se afişează împreună, dar găsesc puţine cuvinte de spus atunci când sunt despărţiţi. Fiecare dintre ei se luptă cu nişte monştri interiori, iar ziua în care trebuie să decidă dacă a renunţa este o dovadă a iubirii pure este mai aproape decât ar fi crezut. 

După ce pelicula a primit la Berlinale - Berlin International Film Festival premiul publicului oferit de cititorii Tagesspiegel, regizorul şi-a exprimat surprinderea şi bucuria. El este de părere că prin această reuşită, filmul a demonstrat faptul că oamenii simt nevoia de a ajunge la celălalt, de a crea conexiuni reale, căci pelicula ilustrează o criză cu care orice individ se poate identifica. ”Înseamnă mult pentru ca este un premiu venit din partea publicului. Iar faptul că filmul, în urma reacţiei spectatorilor şi a premiilor la care a fost nominalizat (De debut şi Teddy Award), a beneficiat de 4 proiecţii suplimentare, mă face să sper că şi în România oamenii vor veni să îl vadă. Este un film care vorbeşte la nivel micro, de cuplu, despre ceea ce trăim zilele acestea la nivel de societate, despre nevoia de a ajunge la cealalt, de a îl înţelege şi a nu fi indiferent”, a declarat regizorul Marius Olteanu pentru Mediafax.

Marele câştigător al Ursului de Aur a fost lungmetrajul "Synonymes", al regizorului israelian Nadav Lapid, care spune povestea un tânăr fost soldat israelian care fuge la Paris.

Reamintim că în anul 2018, Ursul de Aur pentru cel mai bun film i-a revenit lungmetrajului "Nu mă atinge-mă/ Touch me not", al regizoarei românce Adina Pintilie, care a fost recompensată şi cu trofeul pentru cel mai bun film de debut. Pelicula româncei a creat un val de controverse din cauza subiectului abordat şi a imaginilor, considerate de către unii, mult prea explicite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net