Solista a decis, în urmă cu zece ani, să se stabilească în Finlanda, ţara natală a soţului ei, Veikko Miettinen, istoric cu specializare în etnologie şi folclor, pe care l-a cunoscut într-o vacanţă exotică. N-a renunţat însă la muzică astfel că, mai ales în preajma Sărbătorilor de Iarnă, Narcisa Suciu revine în România cu surprize pentru fani.


Zilele acestea, Narcisa Suciu (42 de ani) a revenit pentru a doua oară în ţară, în decurs de numai şase luni.

14_1-col-album.jpg

Narcisa a lansat recent albumul “Crăciunul meu”

Solista nu numai că a lansat un nou album de colinde, intitulat “Crăciunul meu”, dar  va susţine şi  o serie de recitaluri, cu ajutorul cărora îşi va rotunji serios veniturile. Zilele trecute, ea a susţinut un concert la Ateneul Român, dar este aşteptată şi la târgurile de Crăciun din mai multe oraşe şi la alte evenimente private. Narcisa a pregătit şi un material discografic de colinde, cu melodii culese de la măicuţele Mănăstirii Bârsana, din Maramureş.

Cântăreaţa ne-a vorbit despre acest album, care include 14 cântece ritualice, cu o puternică încărcătură emoţională, interpretate inegalabil de Narcisa: “Totul a început în iarna anului 2016. Am avut câteva concerte de colinde în curtea Mănăstirii Bârsana, iar după ce am terminat de cântat am fost invitaţi la masa de măicuţe. Până s-a pregătit masa, ele ne-au colindat şi am fost surprinsă să descopar câteva colinde care, cel puţin mie, îmi păreau total necunoscute şi foarte diferite. I-am spus Maicii Stareţe că n-am mai auzit cântecele acelea niciodată şi atunci ea m-a invitat să le vizitez, oricând aş avea timp, ca să ma înveţe nişte colinde şi nişte pricesne. La începutul lunii septembrie am fost la Mănăstirea Bârsana câteva zile şi maicile m-au învăţat colindele ce alcătuiesc acest album. Apropiaţii ei ne-au spus că, vara trecută, ea ar fi filmat, în calitate de concurentă, lângă Sibiu, reality- show-ul “Ferma Vedetelor”, care se va difuza în curând la Pro TV. 

Ştefan Hruşcă a revenit din Canada

 

Odată cu sosirea iernii şi Ştefan Hruşcă (60 de ani), stabilit de peste 20 de ani în Canada, a revenit în ţară, pentru seria concertelor „Acasă de Crăciun”. Primul spectacol a avut loc ieri, la Casa Sindicatelor Suceava. Iar pe 16 decembrie va interpreta inconfundabil frumoase colinde, cu începere de la orele 20.00, la „Cinema Florin Piersic” din Cluj Napoca. Pe 17 decembrie va cânta la Sala Patria din Braşov, iar pe 18 decembrie va ajunge la Teatrul Naţional din Bucureşti. Biletele costă între 60 şi 80 de lei. 

 
 
Loading...