Neti Sandu este, probabil, unul dintre foarte puținii români care nu sunt fanii serialului ”Las Fierbinți” de la PRO Tv. Responsabilă cu horoscopul încă de la începuturile postului de televiziune înființat de Adrian Sârbu, Neti Sandu are un motiv foarte personal să nu-i placă glumele din serial.


Neti Sandu (59 de ani) a crescut în București, dar vacanțele de vară și le-a petrecut la rudele din partea tatălui ei, din localitatea Fierbinți. Da, același Fierbinți care a devenit scena celui mai de succes serial al momentului de la PRO Tv, Las Fierbinți. Numai că amintirile vedetei de la PRO Tv nu prea se potrivesc cu lumea de pe micile ecrane.

”Eu am zis tot timpul: tatăl meu e din Fierbinți. Lucurile nu erau deloc așa, cum vedem la televizor. Eu am fost foarte revoltată când am văzut prezentarea. Verii mei sunt foarte inteligenți. Eu dacă nu mă duceam decât la familia lor și la prietenii lor, care erau foarte muncitori, foarte studioși, foarte talentați, nu înțelegeam glumele astea ale lor, de la serial. Mereu ziceam, dom’le, nu se poate, dar de unde le-au scos p-astea, este revoltător. Dom’le, nu se poate, eu acolo am trăit. Deci nu știu, s-o fi schimbat lumea, maică”, a declarat Neti Sandu în emisiunea ”La Radio cu Andreea Esca”, de la Europa FM.

Mai mult, primele modele în viață pentru Neti tot de la Fierbinți au venit, nu de la familia din București. ”Primul meu model feminin nu a fost mama, ci această mătușă a mea de la Fierbinți, care era o lady, și frumoasă, și modernă, și elegantă. Era tipologia perfectă de cucoană. La ea am auzit prima oară vorbindu-se franțuzește. Deci, îți dai seama cum văzusem eu tot universul de acolo și ce vedeam acum la televizor. Mătușa mea era secretara liceului, iar unchiul meu a fost primarul localității care mai târziu a devenit oraș.”

Serialul ”Las Fierbinți” a fost lansat în 2012 la PRO Tv și se află în acest moment la sezonul al 12-lea. Creat de Mimi Brănescu, serialul recreează atmosfera dintr-un sat tipic românesc, cu personaje credibile și replici autentice, acesta fiind și secretul audiențelor foarte ridicate de-a lungul anilor.

„Las Fierbinţi” i-a făcut celebri. Ce faceau înainte de serial Robi, Raţă şi Brânzoi

lasfierbinti.jpg

las fierbinti
Mihai Bobonete și gașca din ”Las Fierbinți”
foto: PRO Tv

Cel mai tare serial despre realitatea românească cu personaje pitoreşti de pe uliţa satelor se difuzează la Pro TV de 10 sezoane. „Las Fierbinţi” a înregistrat de-a lungul sezoanelor audienţe imense, depăşind orice alte emisiuni de la posturile concurente. Dacă, despre Mihai Bobonete (Bobiţă), Mihai Mărgineanu (Ardiles) sau Gheorghe Ifrim (primarul Vasile) se ştiu mai multe, despre alţi patru actori din distribuţie nu se prea cunosc amănunte.

Cine este Robi?

Actorul Leonid Doni îl interpretează pe Robi zis și Robert Doroftei. Este poliţistul satului, tipul de „miliţian” sârguincios şi tipicar. E mândru de statutul de unic poliţist al comunităţii, are imboldul de a fi mai suspicios sau mai intransigent decât e cazul. E în elementul lui când se poate adresa grav şi moralizator, adoră ocaziile când poate cita din diverse legi. Aplică legea „după capul lui”, iar zelul detectivist îl aduce în cele mai amuzante situații.

Leonid Doni a venit din Moldova şi, înainte de a juca în acest serial, a jucat în piese de teatru şi în scurt-metraje, filme şi seriale. În anul 2000 a jucat în scurt-metrajul “Bucureşti-Wien, 8-15”. În 2008 a aparut în zece episoade din serialul “Vine poliţia”, unde a jucat alături de o mare parte din actorii cu care joacă în “Las Fierbinţi”. Tot cu o parte din aceiaşi colegi a jucat în „The Godmother” – “Naşa”, unde l-a interpretat pe Zero. Leonid a mai apărut în 2013 în filmul “Carmen” și a interpretat rolul unui doctor. Actorul, în prezent, mai joacă în câteva piese de teatru, printre care şi “Prenumele”. 

Cine e Nicu Raţă?

Marius Chivu îl interpretează pe Nicu Raţă, singurul taximetrist din Fierbinţi, singurul om de afaceri remarcabil, după consăteanul Bobiţă. Mereu în preajma lui Brânzoi, ai crede că formează o copie a celebrei perechi Bobiţă-Giani. Are 42 de ani şi a absolvit în 2000 Academia de Teatru si Film "I.L. Caragiale" Bucuresti, clasa lui Florin Zamfirescu.

Este căsătorit cu Dana Chivu şi au o fetiţă, pe Sofia. Actorul a debutat în 2001 cu rolul din “The Elite”, apoi a jucat în peste 20 de filme şi seriale. În 2006 apare în serialul “La Urgenţă”, unde îl joacă pe Costel, un personaj misterios. Mai joacă în “Nunta mută” (2008), “Periferic” (2010) sau “America, venim” (2014). Rolul lui Nicu Raţă l-a făcut celebru şi continuă să-l joace!

Ce nu ştiaţi despre Brânzoi

Actorul Ion Ionuţ Ciocia (45 de ani) îl interpretează pe Brânzoi și este unul dintre personajele preferate de telespectatori din serial. Este tovarăşul de pahar al lui Nicu Raţă şi nu are o ocupaţie certă. Mereu în compania acestuia, mereu plin de poante, reuşeşte să-i enerveze pe toţi.

"Branzoi" sau Ionuţ Ciocia joacă la Teatrul Ion Creanga si a studiat Actorie la Universitatea Naţională de Arta Teatrala si Cinematografica „Ion Luca Caragiale” din Bucuresti. S-a remarcat la începutul carierei sale in grupul "Voua", dar are la activ și câteva filme românești precum "Schimb valutar" (2008), “Le Lapin Assasin”, “Live” (2015) şi anul trecut în “Desperate Ghostes”. Este căsătorit și are fetițe gemene. Este cunoscut şi din reclamele la medicamente sau la un fast food renumit.

 

 
 
Loading...