Moartea subită a Mădălinei Manole încă naște semne de întrebare și, chiar după 7 ani de la tragicul eveniment, cauza și circumstanțele morții sale sunt intens analizate și anchetate. Noi detalii despre cântăreață au fost dezvăluite de Mihaela Brooks, care a declarat că Mădălina Manole a fost ”drogată” cu fenobarbital, înainte să înghită Furadanul.


Mihaela Brooks, expert în criminalistică stabilit în Canada a dezvăluit că în sângele cântăreței se afla o substanță extrem de puternic, ce poate fi letală, fenobarbitalul. Medicamentul se folosește ca somnifer, antiepileptic, dar și ca sedativ, fiind eliberat doar pe bază de rețetă.

Mihaela scoate la lumină amănunte ce au fost trecute cu vederea până acum de anchetatori. 5,7 mg de fenobarbital avea administrat în corp, înainte să înghită Furadanul.

„Într-o moarte care urmează unor convulsii severe se știe că rigiditatea, în special rigiditatea generalizată intervine imediat. A avut sau nu Mădălina convulsii sau rigiditatea a fost imediată la ea? Răspunsul este nu! Deoarece în raportul de autopsie este menționat rezultatul laboratorului de toxicologie din care reiese că Mădălina avea în sânge o cantitate de 5,7 mg de fenobarbital. Nu știu dacă sângele pentru laborator a fost luat din vena femurală, pentru că atunci cifra era mult mai exactă, dar nu asta este important cât faptul că anchetatorii, chiar și după ce au avut raportul de autopsie, nu au verificat dacă Mădălina avea fenobarbital în casă, în ce fel, comprimate, injecții sau supozitor, si-n acelasi timp, dacă avea rețetă. Dacă nu avea rețetă, ar fi trebuit determinat cum a procurat fenobarbitalul și de ce.

Pe data de 13, după ora 17, Mădălina a șofat din Otopeni pe Calea Victoriei, la studio. La studio a avut repetiții 3 ore, după care a șofat din Calea Victoriei la Metro Băneasa și de acolo acasă, în Otopeni. Deci se exclude că Mădălina ar fi luat fenobarbitalul pe data de 13 iunie. L-a luat pe data de 14? Nu știm. Se poate determina asta, depinde de anchetatori. Dar este posibil să-l fi luat dacă avea probleme cu somnul și a vrut să se ducă la culcare, e posibil să-l fi luat ea. Dar în același timp există un mare semn de întrebare dacă ea l-a luat știind ca o să comită actul suicidal. De ce? Pentru că o persoană care își alege o moarte atât de violentă nu se asigură și ia un antidot pentru unul dintre simptomele otrăvirii cu substanța pe care și-a ales-o. Deci există un mare semn de întrebare aici!”, spune Mihaela Brooks, într-un nou episod al „anchetei paralele” lansate în legatură cu moartea Madalinei Manole, potrivit Kanal D.

Artista a murit pe 14 iulie 2010, în ziua în care împlinea 43 de ani, după ce a băut un pahar cu o substanţă toxică. Trupul artistei a fost găsit fără viaţă de Petru Mircea, soţul său, chiar în vila din Otopeni unde locuiau împreună.

bogas.ro

Loading...