O jurnalistă din Olanda, care s-a mutat la Oarba de Mureș, a surprins la "Chefi la cuțite": "Toți cred că e mâncare de șoareci"

Ultima actualizare:

    Janneke Vos de Grootfoto: Antena1
Janneke Vos de Grootfoto: Antena1

Janneke Vos de Groot i-a impresionat pe toți în ediția 14 de la "Chefi la cuțite". Olandeza originară din Groningen, care a lucrat ca jurnalistă, și care s-a mutat definitiv în România în urmă cu 14 ani, a pregătit un preparat tipic național pentru Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu.

Janneke Vos de Groot a venit în platoul "Chefi la cuțite" cu o poveste interesantă și cu un preparat asemenea. Soțul ei și-a dorit dintotdeauna să dețină o fermă și, deși, au fost reticenți la început să se mute aici, s-au îndragostit complet de România, scrie a1.ro.

Soțul ei a vrut o fermă în România

Călătoria care a dus la descoperirea țării noastre și asimilarea ei a început pentru familia Vos de Groot în urmă cu 14 ani. Deși nu s-a născut și nici nu a crescut aici, Janneke a recunoscut că se simte ca la ea acasă și că nu își dorește să plece vreodată de la ferma pe care o deține în Oarba de Mureș.

Janneke Vos de Groot le-a adus chefilor un deliciu culinar tipic olandez, o plantă înrudită cu varza kale, pe care a prezentat-o ca fiind foarte sănătoasă. În combinație cu cârnați tipici și o țuică originară din locul ei natal, i-a lăsat pe jurați mască: "Este o mâncare țărănească", a povestit ea.

Janneke Vos de Groot, olandeza de la "Chefi la cuțite", a primit 3 cuțite

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au primit cu uimire varza țărănească pe care au descoperit-o sub cloș. De altfel, niciunul nu a reușit să identifice corect ingredientele din farfurie, ba chiar au rescunocut că nu au degustat niciodată în viața lor ceva similar. "Spanac cred că e ăsta. Muștar, arpagic... Da' ce-i aicea?", a încercat Chef Bontea să ghicească. Mai în glumă, mai în serios, colegul său a comparat țuica olandeza cu un... detergent de vase!


    Mâncarea țărănească prezentată de concurentăfoto: Antena 1
Mâncarea țărănească prezentată de concurentăfoto: Antena 1

După deschiderea ușilor, Janneke Vos de Groot le-a explicat cu lux de amănunte ce a prezentat în farfurie: "Toți cred că e mâncare de șoareci, dar stați liniștiți! E varza fermierilor sau varza țăranilor (...) Țuica e făcută din lămâie, scorțișoară, anason". Janneke a stat la povești cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu și le-a povestit peripețiile prin care a trecut cu ferma soțului, pe care a fost nevoită să o închidă. Olandeza a plecat cu ochii în lacrimi din studioul emisiunii Chefi la Cuțite, uimită de faptul că amfitrionii i-au oferit două cuțite. Soțul a primit-o cu brațele deschise în culise și a felicitat-o pentru reușita din preselecții.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net