Opt cetăţeni români sunt aduşi, vineri seară, din Italia, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, întrucât nu sunt rezidenţi ai acelei ţări şi se aflau acolo fie ca turişti, fie pentru tratamente medicale, fiind afectaţi de plasarea în carantină a Italiei, dar şi de suspendarea zborurilor şi curselor rutiere spre şi dinspre Italia. Ei nu aveau alternative reale de a rămâne în Italia, iar la sosirea în ţară vor fi plasaţi în carantină la Bucureşti.


"Ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, în cursul acestei seri vor fi readuşi în ţară 8 cetăţeni români din Republica Italiană. Aceştia sunt cetăţeni români non-rezidenţi în Italia, aflându-se acolo fie ca turişti, fie pentru urmarea unui tratament medical de urgenţă şi care au fost afectaţi atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât şi de măsurile adoptate de către autorităţile române de suspendare a zborurilor şi a curselor de transport rutier de persoane înspre şi dinspre Italia", arată MAE.
Aceştia nu au avut alternativă reală de a-şi continua şederea pe teritoriul Italiei. 
"La sosirea în ţară, cei opt cetăţeni români vor fi preluaţi de către Direcţia de Sănătate Publică şi plasaţi în carantină într-o unitate din Bucureşti, în conformitate cu măsurile adoptate de către autorităţile române pentru cetăţenii care vin în România din Italia", anunţă sursa citată.
Cei opt români vor fi aduşi cu o aeronavă de tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, care face, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta Bucureşti – Roma – Bucureşti, transmite Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

"Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi având instalate camere speciale de izolare, este operată de un echipaj format din căpitan-comandorul Ianculescu Florin - comandantul aeronavei, locotenent-comandorul Motoroiu Daniel - pilot secund, maistrul militar Băltescu George-tehnic de bord şi echipa medicală formată din locotenent-colonelul Tudose Dragoş - medic şi plutonierul Stoian Mihai-asistent medical", arată MApN.

Conform sursei citate, transportul este realizat cu respectarea măsurilor pentru protecţia personalului şi a tehnicii, obligatorii în astfel de situaţii.

Loading...
Citeste tot despre: