Momente dificile pentru maestrul Sebastian Papaiani. Îndrăgitul actor în vârstă de 79 de ani se află internat la neurologie, la Spitalul Universitar din Bucureşti. Surse medicale spun că a suferit un accident vascular cerebral, în timp ce apropiaţii săi afirmă că a fost vorba despre un puseu de tensiune. ”Lucrez la o carte de amintiri”, ne mărturisea Papaiani într-un interviu acordat, pentru Click!, în urmă cu o lună.


A devenit celebru după ce a dat viaţă unor personaje precum plutonierul Căpşună din „BD la munte sau la mare”, Păcală sau Gogu din „Nea Marin miliardar”. Un alt rol cu care a intrat în istoria cinematografiei româneşti a fost cel al lui Ieremia din „Toate pânzele sus”, pe care l-a primit în 1976 şi l-a jucat timp de doi ani. Click! s-a întâlnit cu maestrul în urmă cu o lună, pe 15 aprilie. „Nici nu ştiam că se împlinesc 40 de ani de la debutul filmărilor. A fost o perioadă frumoasă, în care s-au legat prietenii. Cu Ion Besoiu, interpretul lui Anton Lupan, mai vorbesc şi acum, are 83 de ani, eu fac 80 în august. Nici eu nu mai sunt tânăr, atunci eram tineri şi simpatici. Şi cu Mircea Mureşan, regizorul filmului, mă mai întâlnesc în comuna Gruiu, satul unde mi-am făcut casă. Ne întâlnim din când în când şi stăm la poveşti. Am filmat pe Corabia Speranţa, goeletă de lemn, proprietate a lui Radu Tudoran, cu care am filmat mult şi pe mare şi pe uscat, şi la noi şi în Bulgaria. Lucrez la o carte de amintiri, în care un capitol aparte îl va avea şi perioada aceasta”, ne-a destăinuit maestrul. O scenă care i-a rămas în memorie? “Trăgeam «rechinii» din apă, iar aceştia erau de cauciuc. Iar pe unul l-am tras atât de tare încât m-am trezit cu el peste mine, în vas, peste bord. Atunci, pe moment, ne-am cam speriat, dar după ce ne-am revenit am râs cu toţii de păţania asta. La un moment dat, ne-a prins o furtună mare şi ne-am retras într-un golfuleţ. Dacă nu eram în marginea golfului, ne distrugea vasul. Atunci ţin minte că au fost prinşi câţiva pescari, dar, din fericire, au scăpat cu viaţă”, ne-a mai povestit maestrul Sebastian Papaiani.  

Ultimele proiecte în care a jucat

 

După ce în 2004 a jucat în telenovela “Numai iubirea”, apoi în “Lacrimi de iubire (2005)” şi “Daria, iubirea mea” (2006), de la Acasă, în 2009 a primit un rol în sitcomul “Nimeni nu-i perfect”. De curând, celebrul Păcală a jucat în „Manifest”, un film de televiziune regizat de Bobby Barbacioru, în care le-a avut colege pe îndrăgitele actriţe Maia Morgenstern şi Manuela Hărăbor.

 
 
Loading...