Octavian Strunilă (37 de ani) este peste tot. După ce a devenit celebru cu rolul lui Stiven, din “Inimă de ţigan”, actorul a devenit abonat la reality-show-uri, iar acum este prezentator la “Ultimul trib”, emisiunea filmată în Madagascar şi difuzată de Antena 1 joi şi vineri, de la ora 20.00. Mai nou, este şi scenarist pentru serialul “Primăverii”, de la TVR 2.


Click!: Scrii scenariul pentru serialul “Primăverii”, de la TVR 2, şi lucrezi din nou cu Corina Dănilă, la 14 ani de la „Numai iubirea” (Acasă TV).

Octavian Strunilă: E interesant că noi doi am jucat împreună în ceea ce se numea “prima telenovelă românească” şi acum colaborăm la primul sitcom românesc făcut de TVR. Măcar dacă ar avea succesul proiectului “Numai iubirea”. Va fi de bine pentru noi.

De când te-ai apucat şi de scris? Eşti precum un cameleon: actor, scenarist...

Scriu de multă vreme, am scris scenariul şi la “Tanti Florica”, sezonul 2, cu Florin Călinescu, am scris şi pentru “Fetele lui dom’ profesor”, de la Kanal D, serial creat de mine de la zero, care se dă şi acum în reluare. Acum încerc din nou pentru TVR 2. Trebuie să facem un produs care se sprijină pe puţini actori. E nevoie de flexibilitate să filmăm când ne dorim, avem 5 actori, aşa cum se procedează în sitcomurile americane, plus doi copii. E mai mult decât suficient ca să creezi o poveste foarte interesantă.

octavian_strunila_in_numai_iubirea_si_inima_de_tigan.jpg

Octavian Strunila
In stânga, în "Numai iubirea" (2004) şi în dreapta, "Inimă de ţigan" (2007)

Lucrezi cu oameni foarte talentaţi…

Avem o actriţă puternică, pe care se sprijină producţia asta şi am apelat la doamna Maia Morgestern. Ne bucură mult că a acceptat să vină la noi. Am oameni cu care colaborez de multă vreme, cu Alexandru Conovaru  lucrez în mai multe spectacole de teatru şi ştiu ce face el la nivel de comedie. Pe Corina Dănilă o ştiam, pe Dragoş Hulba şi pe Diana Cavallioti îi ştiam şi îi respectam de multă vreme. Şi cu Larry Maronese, regizorul şi producătorul, am lucrat la Buftea, la atâtea proiecte. Avem o experienţă foarte vastă în zona asta. Am calculat că am făcut la viaţa mea 1.050 de episoade în seriale, începând cu “Numai iubirea” şi continuând cu “Lacrimi de iubire”, “Iubire ca în filme”, “Inimă de ţigan”, “Regina”, “State de România” şi altele.

Faci destule lucruri…

Mă bucur să fiu prezentator într-un proiect care îmi place foarte mult, “Ultimul trib”, de la Antena 1, mă bucur să joc în spectacole pe care le-am scris, să joc în câteva spectacole pe care le-au făcut alţii şi m-au cooptat şi pe mine ca actor. Fac regie de teatru, am şi un proiect-surpriză. Surpriză şi pentru mine, pentru că nu ştiu ce se va întâmpla cu el. Lucrez cu Monica Bârlădeanu, Cătălin Neamţu, Paul Ipate, cu doi oameni care au mari şanse în zona asta de film, de serial – luptătorii Benny Adegbuyi şi Cristian Mitrea. I-am pus antagoniştii din proiectul meu. O să vedem ce se întâmplă cu acel proiect, care poate fi serial sau lung metraj. Aici, la TVR2, mă bucur de poziţia de scenarist, creator script, pentru că am creeat această structură de la zero, de la nimic, de la o propunere făcută către TVR. Am depus online ideea, la un concurs, şi a fost selectată printre primele 3 proiecte. Am câştigat acest proiect pentru că e foarte fiabil. Şapte personaje, o poveste care se petrece într-un living şi 2 dormitoare.

6-7-vedete-3-col-maia-tvr.jpg

Distribuţia serialului “Primăverii” (TVR 2)

Tu apari în acest serial ca invitat special?

Vom avea invitaţi speciali, însă eu nu voi apărea. fiind prezentator la “Ultimul trib”, proiectul de la Antena 1. Mă bucură foarte mult că sunt prezentator în aceea emisiune şi sunt mulţumit de ce am făcut în Madagascar.

Anul acesta ai făcut de toate…

Se întâmplă anul acesta să acopar mai mult decât am crezut vreodată să fac, să scriu, să joc, să regizez şi să prezint o emisiune la tv. Mă bucur că s-au întâmplat toate lucrurile astea şi cred că mai e loc. La teatru nu sunt destul de mulţumit, dar aş vrea să fac mai mult, poate la un teatru de stat.

Ai scris scenariul serialului de la TVR 2, care e legat de o moştenire. Ştim că şi tu, şi familia ta, aţi avut o problemă cu casa, la un moment dat şi aş vrea să ştim dacă te-ai inspirat din problemele acelea. (n.r. în 2013 a pierdut un apartament din cauza datoriilor neachitate).

Nu m-am inspirat, problemele există şi vor există tot timpul, suntem în România şi trecem peste ele. M-am inspirat din viaţa de zi cu zi, toată  lumea îşi doreste o moştenire, mulţi visează la asta. Dacă ar avea o mătuşă sau un unchi să le lase o casă. La mine sunt cel puţin 10 ani de când mi s-a întâmplat problema cu casa şi nu vreau să intru în detalii.

Ai slăbit cât ai filmat departe de casă?

Da, am slăbit în Madagascar, unde am mâncat numai fructe de mare şi peşte. Am ajuns să-mi doresc carne de porc, după două luni de zile eram disperat să mănânc ceva care să semene cu ce aveam acasă.

in-aceasta-seara-mihai-bobonete-octavian-strunila-si-paul-ipate-aduc-jocuri-de-celebritate_2.jpg

Octavian Strunila, Paul Ipate, Mihai Bobonete, Ferma dupa perdea, Ferma vedetelor, PRO TV, Andreea Ibacka, interviu
Strunilă, Bobonete şi Ipate, pe vremea când prezentau la PRO TV "Jocuri de celebritate"

Ce urmează? Mai pleci într-un alt reality-show?

Eu nu mai vreau să plec în reality-show-uri, vreau să fac televziune aşa cum am început. Aş vrea să scriu, să regizez şi să fac teatru, să fac lucrurile pentru care m-am pregătit.

Câte episoade din “Primăverii se vor face la TVR2?

Sunt 30 de episoade în discuţie, noi lucrăm în continuare la scenariu. Scriu împreună cu Oana, soţia mea, ea scrie poveştile, eu le dezvolt, vin cu nişte idei, lucrăm în familie. E foarte uşor, ea a lucrat tot în zona asta, a făcut coregrafie, a lucrat în spectacole la Operă şi Operetă, lucrăm foarte bine împreună, are foarte multe idei pe care eu nu le-aş putea avea legate de acest serial, de ce-şi doresc femeile, ce vor, ce cadouri îşi doresc. 30 de episoade dacă totul decurge bine şi cei de acasă reacţionează pozitiv. S-ar putea să mergem mai departe, cred că s-a filmat până acum cam jumătate din sezonul ăsta.

Dacă tot ne-ai spus ce face soţia ta, spune-ne şi ce-ţi fac copii?

Foarte bine, am trecut la discuţii mai serioase, pentru că cel mic e în clasa I şi dacă face pian trebuie să facă şi sport. Fiica noastră e clasa a 3-a şi face balet.  

12-13-25-col-strunila-oana.jpg

Octavian și Oana, soţia lui, la repetiții, în 2013, la „Dansez pentru tine”

 

 

Loading...