Polițiștii au dat publicității primele concluzii în cazul accidentului în urma căruia și-a pierdut viața Răzvan Ciobanu. Astfel, este sigur că designerul nu purta centura de siguranță în momentul în care mașina a ieșit de pe carosabil.


Oamenii legii au stabilit traiectoria mașinii conduse de Răzvan Ciobanu după ce acesta a pierdut controlul volanului. „Cercetarea la fața locului a indicat faptul că autoturismul în cauză ar fi părăsit partea carosabilă, ar fi parcurs o distanță de aproximativ 700 de metri prin câmp, ar fi traversat o alee asfaltată care duce către fermele din zonă, a reintrat pe câmp, a rulat încă 150 de metri într-o zonă cu arbuști unde, din cauza denivelărilor de pământ s-a răsturnat, oprindu-se într-un copac. Conducătorul auto a fost proiectat în afara autoturismului pe unul dintre geamurile acestuia, fiind găsit de un martor la baza unui arbust” se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Răzvan Ciobanu era singur în mașină

În acest moment polițiștii nu au date care să arate că în mașină s-ar mai fi aflat altcineva în afară de Răzvan Ciobanu. „Urmele și mijloacele de probă găsite la fața locului, atât în interiorul, cât și în exteriorul autoturismului, au relevat faptul că, în momentul producerii accidentului, șoferul se afla singur în autoturism. Date suplimentare privind dinamica accidentului și condițiile în care a survenit decesul vor fi stabilite ulterior, în urma efectuării necropsiei și a unei expertize tehnice auto”, se mai arată în comunicatul citat.

Citește și:

Titi Aur explică de ce Răzvan Ciobanu a fost găsit lângă mașină după tragicul accident

Adina Buzatu, despre moartea lui Răzvan Ciobanu: «Ar fi spus dacă avea gânduri sinucigaşe»

Investigatorii așteaptă rezultatele necropsiei pentru a afla dacă șoferul era sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

„Necropsia efectuată de medicii legiști va stabili dacă șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Expertiza tehnică auto va fi efectuată pentru a se stabili condițiile tehnice în care s-a produs accidentul și va oferi informații suplimentare privind dinamica accidentului. Având în vedere datele preliminare privind dinamica accidentului, în special configurația drumului unde s-a produs, varianta unei sinucideri vehiculată pe rețelele de socializare ori canale de informare media nu poate fi luată în calcul la acest moment”.

Răzvan Ciobanu nu purta centura de siguranță

Polițiștii au stabilit că designerul nu purta centura de siguranță. „De asemenea, precizăm faptul că, întrucât șoferul a fost găsit în exteriorul autoturismului, concluzia preliminară formulată a fost că acesta nu ar fi purtat centura de siguranță. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, urmând ca alte informații de interes public nou apărute să vă fie comunicate cu celeritate” au mai arătat polițiștii.
 

 
 
Loading...