Loredana Groza, Cristina Spătar și Simona Nae sunt doar câteva dintre vedetele care apelează la vestimentațiile create de Alexandra Barna. Deși numele ei este deja cunoscut celor care lucrează în showbiz, foarte puțină lume cunoaște povestea secretă a creatoarei de modă.


Timp de 12 ani, s-a dedicat trup şi suflet dansului, alături de partenerul ei. Cu toate acestea Alexandra Barna a lăsat dansul de societate, a renunţat la competiţii şi a început să creeze articole evstimentare pentru vedete. Persoanele publice care intră în atelierul său de creație comandă doar ținute complicate de scenă, toalete pentru prezența în emisiuni tv sau la evenimente mondene. Iată însă că, înainte să fie un designer de succes, Alexandra Barna avea cu totul alte preocupări. „Da, este adevărat, am practicat dansul sportiv la nivel profesionist un timp destul de îndelungat, obținând locul 2 la Campionatul de Profesioniști, dar și locul 1 în cadrul campionatului de formații, trei ani la rând. A fost o perioadă foarte frumoasă, pe care mi-o amintesc cu plăcere”, a mărturisit, pentru Click!, tânărul designer.

Are un „altar” cu zeci de premii câștigate în concursurile de dans

alexandra_barna_premii_dans.jpg

Alexandra Barna desginer fosta dansatoare
Chiar dacă a renunțat la dans, Alexandra Barna ține la loc de cinste toate trofeele obținute în competițiile de profil
foto: arhiva personală

 

Însă designul vestimentar a coexistat o bună perioadă de timp cu prima pasiune: „În copilărie croiam rochițe pentru păpuși, iar la 12 ani am creat prima rochie adevărată, o rochie pentru mine, pe care am purtat-o cu mare drag”.

Modestă, creatoarea are zeci de cupe şi diplome luate de-a lungul timpului, cu care se mândreşte. După 12 ani în care s-a dedicat şi dansului, şi creaţiei vestimentare în paralel, Alexandra a fost nevoită să renunţe la una dintre ele, din cauza epuizării. „Nu regret decizia pe care am luat-o. Atelierul meu, By Us, a ajuns cel mai important lucru pentru mine şi, deşi îmi este dor de dans, simt că am făcut cea mai bună alegere. Am în continuare un contact constant cu lumea dansului și trăiesc intens campionatele și competițiile importante. Dar lumea mea este lumea atelierului meu și a creației vestimentare”, a mai spus, pentru Click!, Alexandra Barna, care e mândră că fiica ei îi calcă pe urme şi iubeşte şi ea dansul.

 
 
Loading...