Fiscul i-a lovit tare pe datornicii la stat. În special pe vedetele care nu ştiu cum să se fofileze de când ”lista ruşinii” este publică. Sunt peste 187.000 de români care au de plătit sume de peste 1.500 de lei, iar printre ei se află toţi membrii familiei Prigoană.


Tatăl, cei doi fii şi fosta soţie. Cu toţii au ocupat câte un loc pe lista neagră de la ANAF. Primul dintre ei este Silviu Prigoană (53 de ani), care este pe locul 55, cu o sumă restantă în valoare de 3,62 milioane lei, la care s-au adăugat dobânzi de circa 350.000 de lei, ajungând la 3.967.774 de lei. Este urmat de Silvius (25 de ani) cu 98.013 de lei la bugetul de stat şi 359 de lei la bugetul asigurărilor sociale.  Adriana Bahmuţeanu (42 de ani), fosta soţie, apare şi ea cu 1.718 de lei la bugetul de stat şi alţi 3.909 lei la bugetul asigurărilor sociale. Honorius (29 de ani) apare cu cea mai mică sumă: 2.899 de lei. Datoria cumulată a familiei Prigoană-Bahmuţeanu se ridică la 4.074.672 de lei. ”Suma cu care apar o este o glumă. Este vorba despre datorii curente, fără penalităţi, pe care între timp le-am achitat”, ne-a declarat Honorius, fiul cel mare al omului de afaceri. Ceilalţi membri ai familiei nu au putut fi contactaţi pentru a ne explica cum de au ajuns în vizorul celor de la ANAF.

 

Fiscul a publicat luni lista cu datornici persoane fizice, care înregistrau restanţe de peste 1.500 de lei la 31 martie. În dreptul restanţierilor apar numele şi prenumele, adresa şi datoria acumulată la bugetul de stat. În tabel figurează 187.230 de debitori, care au de plată 3,4 miliarde de lei, inclusiv din activităţi independente sau profesii libere. Din totalul acestora, Fiscul poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde de lei. ”Această listă este o constrângere benefică şi pentru ANAF, şi pentru contribuabili. Pentru noi, pentru că avem ocazia să ne facem un bilanţ şi să ne curăţăm datele. Nu aş spune că sunt liste ale ruşinii, oricine poate trece printr-o astfel de situaţie la un moment dat” , a afirmat Dragoş Doroş, preşedintele ANAF. Lista cu datornici a devenit publică după ce noul Cod de procedură fiscală, intrat în vigoare la 1 ianuarie, a permis acest lucru.

 

Boureanu şi Pelinel, uniţi de datorii

 

Cristian Boureanu şi Valentina Pelinel apar şi ei cu datorii la Fisc. În dreptul lor apare suma de 14.071 de lei. Contactată de Click!, Valentina ne-a spus că ea nu este datoare cu nimic la stat şi că, mai mult ca sigur, restanţa are legătură cu terenurile deţinute de fostul soţ. Cristian Boureanu ne-a explicat misterul datoriei. ”Nu am avut şi nici nu am vreo datorie la stat. Din păcate, apar pe această listă atât eu, cât şi fratele meu, din cauză că unele bănci, care ne-au executat terenurile încă de acum doi ani, nu s-au dus să le înscrie pe numele lor. Băncile sunt obligate de lege să achite şi aceste restanţe. Terenurile pe care le am în proprietate au toate impozitele achitate la zi”, ne-a  declarat fostul politician.

În capul listei se află Robert Negoiţă

 

Pe primul loc se regăseşte primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, cu o datorie la bugetul de stat de 83,18 milioane de lei, la care s-au adaugat dobânzi şi penalităţi de 148,88 milioane de lei, astfel că restanţa totală a urcat la 232, 07 milioane de lei. Gigi Becali apare pe lista Fiscului cu obligaţii fiscale accesorii la bugetul de stat de 3,99 milioane de lei, sumă pe care a contestat-o. Afaceristul Cristian Ţânţăreanu datorează bugetului de stat aproape 2,72 milioane lei. Irinel Columbeanu (10.626 de  lei), Cătălin Măruţă (1.559 de lei) şi Victor Ciorbea (95.000 de lei la bugetul de stat şi 106.000 de lei la asigurări sociale) sunt şi ei restanţieri.

 

Loading...