Noua melodie a trupei Carla’s Dreams i-a impresionat pe ruși având în vedere că versurile sunt în limba rusă. După ce au onorat invitația unor jurnaliști ruși de a vorbi la un post de radio despre noua lor piesă, paparazzi i-au dezvăluit identitatea solistului.


Primarul din Chișinău, Dorin Chirtoagă, a transmis însă pe contul său de Facebook un mesaj dur la adresa jurnaliștilor ruși care și-au permis să-și bată efectiv joc de „farmecul” trupei.

"Nu mă declar fan Carla's Dreams, dar f*ck off celor care susțin ca i-au deconspirat identitatea!

Aparent este vorba despre niște jurnaliști meseriași, tari ca agentul 007, dar de fapt au procedat ca niște lepre. Voi nu ați încercat să-i deconspirați identitatea, ci să-i luați farmecul, "fishka" (cum se spune în rusă). Este un talent, este un fenomen, indiscutabil.Timp de 4 ani oricine ar fi dorit, in Republica Moldova sau în România ar fi putut să-i facă asta. Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că de farmec nu te atingi. pentru că dacă te atingi, îl distrugi. Dincolo de ceea ce cântă, cum cântă, Carla's Dreams a cucerit și pentru că a găsit această nișă, a anonimatului, prin care apropo, a făcut să nu atragă toată gloria asupra propriei persoane. Ceea ce înseamnă modestie, ceea ce este o valoare. Asta chiar nu e rău de invățat de la el, și noi să învățăm, dar mai ales voi, că nu vă mai ajunge glorie și teritoriu niciodată..."

dorin.jpg

dorin chirtoaga
Dorin Chirtoagă, primarul Chișinăului
Foto Facebook

"El a venit la Moscova cu o piesă nouă și în limba rusă. A vrut să fie politicos, să vă facă pe plac. Omul a fost de bun simț. Voi ce ați făcut? L-ați dus pe la radiouri și televiziuni, dar și l-ați plesnit. L-ați scuipat în suflet. Și v-ați dat și eroi pe deasupra. De ce, pentru că a spus că e limba română și nu moldoveneasca pe care ne-ați băgat-o pe gât din 1940 încoace, schimbându-i și grafia, din latină în chirilică? Sau pentru că vreți încă o dată să arătați "kto rulit"? Nu, ați arătat un singur lucru, că nu-l respectați pe artist, pe om, și prin aceasta ați confirmat încă o dată că nu ne respectați pe noi, cei din Rpublica Moldova și din România. Știți ce ați făcut voi? Este ca și cum ți-ar veni un oaspete acasă, iar tu l-ai fotografia și l-ai filma cum se duce la WC, ai publica și ai spune: "Vai ce tare sunt!" Da, mulți poate știu sau bănuiessc, noi l-am invitat la concerte și ale PL și ale Primariei, dar nu ne-a trecut prin cap să facem asemenea "acte de eroism", deși puteam și era foarte simplu chiar."

Primarul din Chișinău a profitat de această ocazie pentru a reproșa într-o manieră generalizatoare și anumite episoade din istorie care n-ea pus pe noi ca români în dezavantaj față de ruși: "Așa a fost și în 1940, ați venit nepoftiți, ne-ați ocupat. Totuși unii, din bun simț, v-au întâlnit cu pâine și sare, cum e tradiția. Voi ce ați făcut? Le-ați luat tot și i-ați trimis în Siberia. Și tot așa până azi..."

 
 
Loading...