DIICOT anchetează FRF pentru un milion de euro dispărut, principalul vizat fiind Mircea Sandu, dar şi fiica lui, Raluca Sandu.


Cei aproximativ un milion de dolari care ar fi fost delapidaţi de la Federaţia Română de Fotbal (FRF) ar fi fost rulaţi prin conturile fiicei lui Mircea Sandu, Raluca, iar parte din ei ar fi fost externalizaţi prin firme off-shore, conform News.ro, care citează surse judiciare. De asemenea, în anchetă ar fi vizaţi cei doi, dar posibil şi alte persoane din conducerea FRF de la acel moment.

Surse judiciare au arătat pentru News.ro că bani primiţi de la FIFA de Federaţia Română de Fotbal ar fi fost alocaţi pentru construirea bazei FRF de la Buftea. Potrivit aceloraşi surse, sume din banii alocaţi acestui proiect ar fi fost rulaţi prin conturile Ralucăi Sandu, fiica lui Mircea Sandu, cei doi fiind suspectaţi de delapidare şi spălare de bani.

Aceleaşi surse afrmă că prejudiciul de aproximativ un milion de dolari, bani care ar fi fost delapidaţi din conturile instituţiei, ar putea creşte pe măsura avansării în anchetă.

Sursele citate mai menţionează că sumele de bani delapidate ar fi fost scoase în mod ilegal din FRF prin firme off-shore, prin proceduri evazioniste sau prin societăţi "fantomă".

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că anchetatorii au probe că, în perioada 2010-2012, s-a constituit un grup infracţional organizat prin care s-a urmărit însuşirea sumei de peste un milion de dolari provenite din finanţarea FRF de către FIFA. Banii ar fi fost băgaţi într-un "proces de reciclare", fiind transferaţi succesiv prin conturile mai multor persoane şi firme. Faptele vizate în anchetă sunt de spălare de bani şi delapidare.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat că nu a primit nicio citaţie din partea DIICOT, precizând că nu au fost nereguli la FRF şi explicând că FIFA alocă anual sume de bani asociaţiilor afiliate şi solicită documente privind folosirea fondurilor, potrivit news.ro.

"Nu am primit nicio citaţie, nu ştiu despre ce e vorba. Dacă e vorba despre bani veniţi de la FIFA, e ştiut faptul că ei dau anumite sume pentru proiecte. Distribuie bani către toate asociaţiile afiliate pentru proiecte de dezvoltare, dar în acelaşi timp cer şi dovezi pentru modul în care s-au cheltuit. Nu am de unde să ştiu despre ce e vorba atâta timp cât nu există un document oficial. Dar nu a fost nimic în neregulă".

 
 
Loading...