Sâmbătă seară, 16 septembrie, Mioara Roman a trecut printr-o spaimă soră cu moartea. Sub pretextul că vor să o ajute să repare un burlan, trei bărbați au pătruns în casa fostei soții a lui Petre Roman și au jefuit-o. Nu i-au luat doar banii de pensie, ci și mai multe bunuri.


Mai mult de atât, femeia de 77 de ani s-a ales cu o adevărată traumă. Oana Roman a povestit la Antena 3 despre cum s-a întâmplat, iar scenele par desprinse din filme. Mai mult, aceasta a revenit și pe Facebook cu un mesaj și un sfat.

"Azi a fost o zi de coșmar pentru mama, dar și pentru noi. Vă rog, aveți grijă de oamenii bătrâni și singuri. Dacă aveți rude, prieteni sau cunoștințe mai în vârstă și care trăiesc singuri, spuneți-le să nu primească pe nimeni necunoscut în casă pentru niciun motiv. Mama a scăpat vie și nevătămată ( a trăit totuși o traumă psihică greu de uitat), dar i-au luat tot ce au putut găsi prin casă. Iar ea a asistat neputincioasă la un jaf în propria ei casă, cu ea de față", a scris Oana.

Mioara Roman a trecut prin spaima vieții. A fost jefuită în propria casă

Mioara Roman


Mioara Roman
Foto: Captură Kanal D
Citeste tot despre: 

Oana Roman, fiica Mioarei, a intrat în direct la Antena 3 și a povestit despre scenele de-a dreptul șocante prin care a trecut mama sa. La 77 de ani, fosta soție a lui Petre Roman a trecut prin spaima vieții sale.

„Este în stare de șoc completă, are 77 de ani, are probleme de sănătate. Nu știu cum a făcut față. Eu nu știu cum aș fi reacționat. Eu am sunat-o pe la 12.30, aveam un eveniment la un restaurant și i-am spus că o să se ducă Marius pe la ea. Ea spus că a venit niște domni de la RAPPS, ca să schimbe un burlan. Apoi mi-am dat seama că e sâmbătă. Nu am știut nimic, am sunat la Marius, el nu mi-a spus nimic. Pe la 4 a venit Marius și Isabela, care mi-a spus de nenea polițistul. Atunci am aflat. (...) I-au căutat prin casă, i-au cerut bijuterii, i-au luat banii de pensie, după care s-au așezat la masă și au început să bea și să mănânce. Reacția ei a fost să nu aibă nicio reacție. Asta a salvat-o. I-au luat și adidașii”, a declarat Oana Roman la Antena 3.

Mioara Roman a ajuns să trăiască de pe o zi pe alta

mioaramare978.jpg

Mioara Roman
Citeste tot despre: 

Pe vremea când era soţia prim-ministrului României Petre Roman, Mioara  se descurca bine. Mergea la facultate unde preda arabă, era activă în multe proiecte şi nu ducea grija zilei de mâine. De vreo câţiva ani însă, mai precis din 2007, lucurile s-au schimbat din păcate în rău.
A divorţat, iar problemele locative i-au dat mari bătăi de cap. În urmă cu şase ani, ea a fost evacuată din vila de protocol din Primăverii, şi locuieşte provizoriu într-un apartament cu două camera, de pe strada Zambaccian. Aici plăteşte 650 de euro chirie, însă pensia nu-i permite să o acopere în totalitate. ”După 52 de ani de muncă, am pensie de 2.000 de lei. Nu-mi ajunge să plătesc chiria, întârzii, am probleme, câteodată o mai amân, iar în ultimă instanţă mă ajută fetele. Am nevoie şi de medicamente, aşa că am fost nevoită şi am luat nişte ore la facultate, la Dimitrie Cantemir. Predau 4 ore pe săptămână limba arabă. În 1998, eu am înfiinţat catedra de arabă”, a declarat Mioara Roman pentru ziarul Click!
În total, pentru cele 16 ore de limba arabă pe care fosta doamnă Roman le predă, are un  salariu de 1.300 de lei, iar la un simplu calcul, după ce achită toate cheltuielile de chirie, îi mai rămân doar 600 de lei. Prea puţini ca să mai trăiască. Odinioară extrem de elegantă şi împodobită cu bijuterii de aur, acum doamna profesoară nu mai are nimic pentru că a fost nevoită să le dea.

”Aveam, dar s-au dus, am vândut. Nu mai am decât un inel şi un rând de cercei din tot aurul pe care-l aveam. Toate bijuteriile de familie: lanţuri, brăţări, cercei, inele, medalioane, le-am dat. Aveam şi unele cumpărate din ţările arabe, foarte frumoase. Iar pe cele moştenite, broşe, inele, mi le-au furat din casă”, a mai povestit plină de nostalgie Mioara Roman.

Cât despre ajutorul din partea bărbatului care i-a fost soţ vreme de 33 de ani, nici nu se pune problema. Din cuplul perfect, au devenit rivali şi nu şi-au mai schimbat o vorbă ani întregi. După cum se ştie, Mioara Roman a traversat cu greu perioada post divorţ.

A fost căsătorită trei decenii cu Petre Roman

cuplu786876.jpg

Mioara și Petre Roman au fost un cuplu model

În 2007, după 33 de ani de căsnicie (n.r.: au fost căsătoriți în perioada 1974-2007), Mioara și Petre Roman au divorțat. Motivul pentru care au ales să o ia pe căi separate a fost adulterul soțului. Petre a fost surprins în compania Silviei Chifiriuc, actuala sa nevastă. La doi ani de la divorț, politicianul s-a însurat cu cântăreața Silvia Chifiriuc. ”Divorțul meu de Petre Roman e rezultatul activității politice, nu al diferitelor dudui cu care ar fi fost. În 34 de ani de căsătorie o fi fost prima sau ultima, duduia asta (n.r. Silvia Chifiriuc)? Copilul nu a fost făcut pentru că și-a dorit Petre copii. A fost șantaj. El a încercat să se împace cu mine de multe ori, dar nu am vrut eu. Nu cred că este fericit. Nu!”, spunea Mioara Roman în urmă cu ceva timp.

S-a mutat în 2015 din vila de protocol

base65545.jpg

În vila unde a stat familia Roman s-a mutat Traian Băsescu

Mioara Roman a avut multe probleme foarte „costisitoare” cu casele. În martie 2009, RA-APPS a dat în judecată familia fostului prim-ministru al României pentru restanțe la plata chiriei pentru casa în care stătea din 1990. Pe atunci, restanţele erau de circa 33.000 de euro. Regia cerea magistraţilor să-i oblige pe chiriaşi la plata datoriilor, rezilierea contractului de închiriere şi evacuarea din vilă. Procesul a durat însă ani de zile, iar datoriile au ajuns la sume uriașe. Ulterior, RAAPPS a deschis două noi procese la Judecătoria Sectorului 1, unul de evacuare a vilei şi unul în care a cerut sechestrul asigurator pe vila de la Sinaia a Mioarei Roman. Datoriile urcaseră la circa 370.000 de euro. Mioara Roman s-a mutat în februarie 2015 din vila de protocol, de pe strada Nikolai Gogol, nr. 2, din Cartierul Primăverii. În casă s-a mutat fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Mioara Roman, umilită de soția lui Petre Roman

mioara roman silvia chifiriuc.jpg

Mioara Roman si Silvia Chifiriuc
Mioara Roman şi Silvia Chifiriuc au fost foarte elegante la nunta Oanei Roman. (Foto: Roberto Sălceanu)

Oana Roman nu poate trece nici acum peste faptul că tatăl ei are o nouă familie. Vedeta l-a acuzat într-un interviu că a fugit de responsabilități când a ales săplece de lângă Mioara Roman. Fiica fostului premier a povestit cu lux de amănunte cum a debutat relația lui Petre Roman cu Silvia Chifiriuc și cât de mult afost umilită mama ei. "Mama primea niște mesaje pe telefon care veneau la ore nepotrivite, fie noaptea târziu, fie dimineața foarte devreme, ba chiar în preajma sărbătorilor. Acestea erau de genul «lasa-l în pace. Acum este cu mine» sau «pe mine mă iubește. Tu ești bătrână». Nu le-am văzut pe toate, pentru că mama a încercat să mă ferească. Știu sigur că l-a confruntat pe tata și au avut o discuție aprinsă. El a ales altceva. În momentul în care au fost publicate în presă imagini cu ei doi, atunci el a făcut pasul. Ciudat este că ei doi se întâlneau în același bloc în care eu locuiam. Am aflat târziu și am rămas stupefiată. Aș fi putut să mă întâlnesc cu ei pe hol și să am o traumă, însă tatălului meu nu i-a păsat. Au locuit în apartamentul situat deasupra mea", a povestit Oana Roman la Kanal D.

Vedeta a fost foare afectată de faptul că Petre Roman a ales să înceteze orice fel de dialog cu femeia cu care a fost într-o căsnicie 35 de ani. "Mi-a spus să o conving pe mama să se mute din casa de la RAPPS, dar nu mi-a dat nicio variantă. El și-a cumpărat o casă și mi-a spus că a fost nevoit să se împrumute. Chiar și când l-am rugat să mă ajute financiar explicându-i că facem acte la notar până îmi vând eu apartamentul m-a refuzat. Mi-a spus că există niște bani, dar sunt ai copilului și îi trebuie acordul soției. Pe cel mic nu l-am văzut decât odată în viață. Nu avem nicio relație. Cred că cineva a vrut să-l termine politic, iar aceasta variantă (n.r. Silvia Chirifiuc) a fost singura cale", a mai spus Oana Roman. 

Loading...