Un spot publicitar în care a fost folosită o melodie a lui Mihai Mărgineanu (46 de ani) pe fundal a fost interzisă de Consiliul Național al Audiovizualului. Decizia a fost luată marți (8 decembrie), cu explicația că reclama încalcă legislația audiovizualului.


CNA a consultat și Consiliul Român pentru Publicitate (RAC) și s-a ajuns la concluzia că spotul încalcă Codul de practică în publicitate, potrivit gândul.info. Ulterior, acesta a fost modificat, după ce subiectul a fost discutat și de Comitetul Etic al Rac.

Urmărește reclama interzisă

Se pare că melodia din reclamă conținea versurile „La Fontaine, fabula lui, să se ducă dracului”, făcând referire la „Greierele și furnica”.

După ce a fost modificat, spotul publicitar a intrat în legalitate în urma deciziei CNA, care spune că acesta nu mai poate fi difuzat în forma inițială, cea care încalcă legislația audiovizualului. Decizia a fost luată în baza articolului 93 din Codul audiovizualului: „Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă și de durată, principiile de protecție a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnității umane, de asigurare a unei concurențe loiale”.

 
 
Loading...