Andrei Crețulescu a participat la festivalul de film de la Cannes cu un scurt metraj independent. Creația lui Crețulescu a fost înscrisă în secțiunea „Semaine de la Critique” și a primit „Premiul CANAL+”.


Scurtmetrajul românesc „Ramona”, realizat în regia lui Andrei Crețulescu, a obținut „Premiul CANAL+” în cadrul secțiunii „Semaine de la Critique”, un premiu care se oferă unui singur film de mediu sau scurtmetraj din cadrul secțiunii și include difuzarea creației de postul de televiziune CANAL+, potrivit unui comunicat de presă.

„Ramona” reprezintă sfârșitul trilogiei „impromptu” realizată de Andrei Crețulescu, care mai conține scurtmetrajele „Bad Kenny”(2013) și „Kowalski”(2014). Din distribuția scurtmetrajului „Ramona” fac parte Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu și Ana Ularu. Actorii și-au dorit ca filmul să fie filmat la mare, ceea ce s-a și întâmplat, însă nu cum au crezut ei: „Actorii și-au dorit să filmăm la mare. Ceea ce am și făcut. În octombrie – nu-i vina mea că n-au precizat anotimpul”, a declarat Crețulescu.

poster_ramona.jpg

poster scurtmetraj ramona andrei cretulescu
Scurtmetrajul „Ramona” a fost filmat la mare, așa cum și-au dorit actorii din distribuție

 

La filmul „Ramona” au lucrat șase oameni: Crețulescu a scris scenariul, Andrei Butică s-a ocupat de imagine, Cătălin Cristuțiu a realizat montajul, Mălina Ionescu a lucrat la scenografie, iar Alex Dumitru și Marius Leftărache au fost responsabili cu partea de sound design. Scurtmetrajul a fost produs de Andrei Crețulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) și Claudiu Mitcu (We Are Basca), împreună cu doi coproducători, Dan Chișu (DaKino) și Eugen Kelemen (Digital Cube).

Printre creațiile lui Andrei Crețulescu se numără și primul sezon al serialului „În derivă”, produs pentru HBO România și nouă documentare originale.

 
 
Loading...