În 1980, Rodica Mandache și Florin Piersic au jucat împreună în piesa “Visul unei nopţi de iarnă”, o poveste care se revede cu plăcere şi acum. Toată lumea a remarcat chimia dintre actorii care interpretau rolurile pricipale, iar Rodica Mandache confirmă relația specială pe care o are cu Piersic.


Timpul a trecut peste cei doi maeştri ai scenei româneşti, însă Florin Piersic (81 de ani) și Rodica Mandache (74 de ani) sunt şi acum la fel de activi ca în anii tinereţii. Piersic joacă în continuare cu casa închisă, Rodica Mandache urcă pe scena Teatrului Odeon şi realizează emisiuni la Smart FM.

Într-un interviu recent pentru revista Tango.ro Marea dragoste, Rodica Mandache dezvăluie detalii din culisele unui rol care a rămas în memoria iubitorilor de teatru și film. “În timp ce filmam «Visul unei nopţi de iarnă», îmi aduc aminte că Florin Piersic şi-a dat seama că e o piesă foarte frumoasă, iar eu mă simţeam cea mai mare actriţă având acel rol. Florin are o inteligenţă cu totul şi cu totul ieşită din comun, de altfel, după părerea mea, el este dintr-un aluat de semizeu, el nu-i dintr-un aluat normal, de aia lucrurile şi bune, şi rele sunt la fel de mari la el. Şi citeam piesa împreună cu el într-o zi, iar el i-a zis lui Dan Necşulea (cel care m-a ales pentru rol, chiar l-am văzut zilele trecute şi mă gândeam ce mult bine mi-a făcut, iar eu mă port cu el ca şi cum ar fi aşa) că ar trebui să şteargă tot ce am câştigat eu pe parcurs şi să ajungă la mine, Rodica cea adevărată. Atunci mi-am dat seama că eram într-o primejdie şi l-am ascultat aşa cum ascultă o fată de liceu de profesorul ei. Poate că uneori inteligenţa te salvează. Cred că el era îndrăgostit de rolul meu, cred că şi-a dorit să-l joace el, pentru că descoperea tot felul de nuanţe. Am avut noroc cu piesa asta pentru că de când s-a făcut, din 1980, ea se tot difuzează şi ne-au văzut toate generaţiile. Am jucat multe roluri frumoase, dar ăsta este singurul pe care «mi-l reproşează» cineva”, a povestit interpreta lui Doruleţ din “Visul unui nopţi de iarnă”.

 
 
Loading...