În absența concertelor și a mitingurilor electorale, spiritele se încing în platourile de televiziune. Luni seară, 23 mai, a fost rândul actorilor să intre în ringul alegerilor locale, la Antena 3. Rodica Popescu Bitănescu a venit s-o susțină pe candidata PSD Gabriela Vrânceanu-Firea, gestul ei fiind amendat imediat de reprezentanții breslei.


Dezbaterea electorală din platoul emisiunii ”Sinteza zilei” de la Antena 3 a căpătat accente isterice luni, 23 mai. Actrița Rodica Popescu Bitănescu, în calitate de susținător al Gabrielei Vrânceanu-Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a ridicat tonul la Nicușor Dan, candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul.

”Mă iei la mișto! Ai mei au făcut pușcărie pe vremea aceea pentru că ai mei au fost țărăniști. Cum îți permiți? Eu m-am născut pe vremea lui Carol al II-lea dacă vrei să știi și cea mai rea perioadă din țara asta a fost pe timpului lui Ghiorghiu Dej când te lua de pe stradă”, i-a spus actrița lui Nicușor Dan.

Unii actori s-au simțit ofensați de prezența colegei lor într-o astfel de dezbatere, vorbind în numele breslei. Fosta iubită a lui Florin Piersic jr. a atacat-o dur pe Rodica Popescu Bitănescu.  

dorina_chiriac.jpg

dorina chiriac
Dorina Chiriac, nemulțumită de faptul că Rodica Popescu Bitănescu a vorbit în numele artiștilor în campania electorală
foto: arhivă personală

”Vă rog respectuos ca atunci când vă manifestați public susținerea electorală pentru vreun candidat la alegeri, să vă amintiți că nu ați fost desemnați purtători de voință ai artiștilor. Mă doare să aud «noi, artiștii, credem» sau «noi, actorii, susținem» sau «candidatul ne-a susținut pe noi, artiștii». Vă rog, ba nu, vă invit să vorbiți în nume extrem de personal. «Eu cred», «eu susțin», «candidatul m-a susținut pe mine». Nu mai vorbiți politic în numele unei bresle de la care nu aveți mandat. Vorbiți ca cetățeni în nume personal. Sunt artist. Nu aveți acordul meu să vorbiți în numele artiștilor. Mă supăr”, a scris Dorina Chiriac pe pagina personală de Facebook.

 
 
Loading...