Rodica Popescu Bitănescu şi Tudor Gheorghe regretă şi ei dispariția Olgăi Tudorache, care se pare că avea o mare durere în suflet. Cei doi au colaborat cu actriţa, astfel că îi leagă multe amintiri, unele amuzante, altele pline de tristețe.


Rodica Popescu Bitănescu îşi aminteşte de Olga Tudorache într-o piesă care a lăsat-o fără cuvinte. Regretata actriţă juca mai mult goală decât îmrăcată, dar nu scene de seminuditate au fost cele care i-au atras neapărat atenţia.

rodica_popescu_bitanescu.jpg

Rodica Popescu Bitanescu, actrita, Baieti de oras, Antena 1, Mihai Bendeac
Rodica Popescu Bitănescu a povestit cât de dor îi era regretatei actriţe de fiul ei
Foto: arhivă personală

"Am văzut-o prima oară pe scenă când eram studentă şi m-a impresionat prezenţa ei, fiind o brunetă superbă, cu piele albă. Atunci a dansat într-o piesă aproape goală pe o masă şi mi s-a părut impecabilă frazarea ei, pauzele pe care le lua şi felul controlat în care juca. Eram tânără şi m-a marcat când am văzut-o în acele piese de teatru. Peste ani am jucat împreună la Teatrul Naţional şi aş putea spune că îmi era frică de ea, eram colege de cabină şi îşi dorea să vorbească cu mine, să stăm de vorbă împreună şi să povestim. Era foarte rece, dar şi emoţionantă în același timp. Dar am descoperit-o pe parcurs, ca fiind o femeie emotivă, sensibilă şi foarte caldă", a dec;arat Rodica Popescu Bitănescu. Olga îi povestea adesea despre unicul ei băiat, inginer de profesie, stabilit peste Ocean: ”Când vorbea despre fiul ei îi dădeau lacrimile. Se topea de dorul lui! Peste ani drumurile ni s-au despărţit, însă am urmărit-o la fel de atent ca profesoară, dar şi ca actriţă. Regret enorm decesul ei, dispar profesori mari, iar eu am lucrat cu mulţi oameni mari precum A. Pop Marţian sau Ion Finteşteanu, însă cu ea nu am făcut cursuri. Dar pot să spun că am furat de la ea meserie şi am învăţat de la ea multe în timpul vieţii, numai lucruri bune. A fost o mare actriţă şi regret dispariţia ei. Îi doresc să aibă linişte şi lumină”, a completat actriţa. 

Celebrul artist Tudor Gheorghe și-a amintit şi el cu nostalgie de colaborarea cu marea artistă Olga Tudorache, care a încetat din viață marţi noapte, la vârsta de 88 de ani şi ştie cât de mult îşi iubea fiul.

Tudor Gheorghe.jpg

Tudor Gheorghe Regele Naiului Bardul Neamului Romanesc
Tudor Gheorghe a fost foarte apropiat de Olga Tudorache
Foto: Ciprian Vlăduţ

"Am cunoscut-o mai mult decât ca actriţă, pentru că am avut și turnee prin țară. Ea este un simbol al teatrului, o doamnă a eleganţei. Am destule amintiri legate de ea, din viaţa normală. De pildă, acum câțiva ani, pe când eram în Arad, am anunțat-o că merg prin magazine, ca să-mi cumpăr o camaşă. Olga s-a oferit să mă însoțească, ba chiar a dorit să mă ajute să aleg modelul, așa cum ar fi făcut și pentru fiul ei, Alexandru Avram, stabilit în America. Îi era tare dor de el. Olga era o femeie fără ifose, mai greu de găsit în ziua de azi. În acest moment sunt în turneu la Deva şi doamna mea va înţelege dacă nu voi ajunge să particip la un astfel de eveniment trist. Condoleanţe familiei!", a declarat maestrul.   

TVR 1 va transmite,miercuri, de la orele 0.00, piesa ”Nuntă însângerată”, în care Olga Tudorache joacă alături de Tudor Gheorghe.  

 
 
Loading...