Când încep examenele, numai în pielea părinţilor să nu fii! De luni, 11 iunie, a început Evaluarea Naţională, iar printre miile de părinţi care sprijină porţile şcolilor am dat de Romică Ţociu şi de Vali Crăciunescu.


Ieri, 150.000 de copii de clasa a opta erau aşteptaţi la examenul de Limba română din cadrul Evaluării Naţionale 2018. Printre aceştia şi copii-vedetă, adică fiica lui Romică Ţociu, Daria, şi cea a lui Vali Crăciunescu, Otilia. Fetele se află în faţa primului examen important din viaţa lor şi se pregătesc să intre la liceu. Pentru cei doi artişti, emoţiile au fost cât casa, chiar dacă ştiu că fetele lor s-au pregătit bine înainte. „Trec anii şi Prinţesa lui tati, Otilia, a terminat clasa a 8-a. Avem primul examen, de Capacitate. Mai mari emoţii am eu. Succes Prinţesa lui tata. Şi doresc succes maxim tuturor copiilor care dau examene săptămâna asta”, a scris Vali Crăciunescu pe Facebook. “A făcut foarte bine, are de ales dintr-o listă de 20 de licee, va vedea după ce vin notele de la examen”, ne-a mărturisit artistul, care abia aşteaptă să vadă la ce liceu va învăţa fiica sa, Otilia.

4-act-3-25col-fata-lui-craciunescu.jpg

Vali Crăciunescu spune că are emoţii mai mari decât fiica lui, Otilia

Nici Romică Ţociu nu şi-a găsit locul până ce fiica lui n-a ieşit din examen. Daria, fata actorului de comedie, este încrezătoare că a făcut bine la examen şi este convinsă că va lua o notă bună. Spre deosebire de fratele ei mai mare, Cătălin, care a dat-o în bară acum 4 ani, adolescenta învaţă bine, la ultima simulare luând o notă mare. ”Nu ştiu spre ce liceu vrea să se îndrepte, dar are mai multe opţiuni, probabil va da la Mihai Viteazul sau Iulia Haşdeu. Am vorbit cu ea, mi-a făcut bine la examen. Spune că a fost uşor. Este încrezătoare, le-a dat genul epic. Chiar zilele trecute am repetat cu ea. La română, geografie şi istorie mă mai pricep şi eu, la matematică nu. Palade numără banii! Daria învaţă bine, la ultima simulare a luat 9,20”, a declarat Romică Ţociu pentru Click!. 

Examenele continuă mâine cu proba de Matematică şi joi cu cea de limbă maternă, acolo unde e cazul. Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii în intervalul orar 14.00–19.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

 
 
Loading...