Benone Sinulescu a lăsat apartamenul din Bucureşti în favoarea unei căsuţe cochete cu grădină din judeţul Arad. În fiecare toamnă, interpretul are cu ce să-şi umple cămara cât pentru o garnizoană. Anul acesta, ploile acide l-au lăsat fără roşii, dar doi ani la rând a avut roşii uriaşe.


Benone Sinulescu (81 ani) şi-a găsit liniştea de mai mulţi ani de zile la Bârzava, în Arad, în zona de baştină a soţiei sale, Leny, unde aceasta a moştenit o căsuţă de la părinţi. Aici, interpretul de muzică populară are parte de aer curat şi trăieşte sănătos consumând produse bio din grădina casei lor, în care munceşte cu drag cot la cot cu soţia sa. An de an, îşi umple cămara cu produse ecologice şi ar putea hrăni o garnizoană întreagă. Din producţia lor nu lipesc ardeii, vinetele, dovleceii imenşi, dar şi gogoşarii şi castraveţii amari, un adevărat medicament pentru diabetici. 

5-actu-3.jpg

Mândru de cămara sa

Anul acesta, a fost dezamăgit că ploile acide care au venit la Bârzava l-au lăsat fără roşii. ”Timp de doi ani la rând am avut cele mai frumoase şi cele mai mari roşii. În recoltele din 2016 şi 2017 am avut şi roşii de 1,4 kg. Am văzut la tv recent că cineva a luat premiu pentru o roşie de 1,300 kg. Eu deţin recordul şi nu m-a premiat nimeni. Sunt supărat că anul acesta la noi roşiile s-au mănat din cauza ploilor acide care au distrus recolta”, ne-a declarat Benone Sinulescu, care a primit seminţele de la un cercetător din Buzău. Acesta se luptă să scoată din magazine usturoiul chinezesc, care nu e sănătos deloc şi să introducă un soi care să poarte numele interpretului nostru. ”Usturoiul chinezesc e plin de pesticide. Acest om vrea să scoată un nou soi de usturoi românesc, pe care să-l denumească după numele meu, Benone Sinulescu”, a mărturisit artistul.

5-actu-2.jpg

Nea Beni la o cafea pe terasa casei
 
 
Loading...