Idila de la "Fermă", dintre Brigitte Năstase şi Florin Pastramă, care a început cu masaj şi s-a încheiat cu atingeri în pat, a împărţit telespectatorii în două. Predomină însă tabăra care se arată nemulţumită de noul format al Fermei, dar şi comportamentul fostei iubite a lui ilie Năstase, care a cam uitat că acasă are un iubit. Avea, căci de curând, Corneliu Oană a decis să plece definitiv din casa iubitei care l-a înşelat în direct la TV. Click! îţi arată celebre scene de amor din filme româneşti, care nu au deranjat pe nimeni niciodată, pentru că au rămas în zona în care trebuia: arte frumoase, nu filme XXX.


Într-o vreme în care operațiile estetice și expunerea sânilor în pictoriale mai mult sau mai puțin artistice sunt la ordinea zilei, pare greu de crezut că în urmă cu câteva decenii aparițiile nud în filmele românești erau o raritate. Poate tocmai de aceea apreciem acum atât de mult imaginile cu unele dintre cele mai frumoase actrițe de la noi, în care sânii neatinși de bisturiul medicilor esteticieni joacă rolul principal.

tora_vasilescu_cel_mai_iubit_dintre_pamanteni_2.png

tora vasilescu cel mai iubit dintre pamanteni
Tora Vasilescu, goală în ”Cel mai iubit dintre pământeni”
foto: captură video

Tora Vasilescu şi-a etalat frumuseţea în ”Cel mai iubit dintre pământeni” (1993)

Tora Vasilescu (68 de ani), posesoarea celei mai aluzive priviri din cinematografia românească, este protagonista unui joc superb cu nuditatea în filmul ”Probă de microfon” (1980). În vârstă de 29 de ani la vremea respectivă, actrița își ascunde și își descoperă sânii cu ajutorul unui disc de vinil pe care-l tot rotește, trăgând languros dintr-o țigară. Tora Vasilescu își dezgolește complet sânii 13 ani mai târziu, în filmul ”Cel mai iubit dintre pământeni” (1993), într-o scenă de amor cu regretatul Ștefan Iordache. Imaginea sânilor perfecți ai actriței aruncă în derizoriu toate realizările ulterioare ale chirurgiei estetice.

Irina Petrescu, superbă în ”Răutăciosul adolescent” (1969)

Irina Petrescu, cea mai discretă și elegantă prezență de pe scena românească, iubită cu pasiune de Liviu Ciulei, Virgil Ogășanu sau Ștefan Iordache, este protagonista primei scene de nuditate din cinematografia autohtonă.

irina_petrescu_2.png

irina petrescu
Irina Petrescu, goală în ”Răutăciosul adolescent”
foto: captură

Actrița avea 28 de ani când a apărut complet goală în ”Răutăciosul adolescent” (1969), un film în care îi dădea replica lui Iurie Darie. Sub privirea hipnotizată a actorului, Irina Petrescu își șterge corpul udat de ploaie, într-o suită de mișcări de o grație inegalabilă.

Oana Pellea, goală pe plajă

Oana Pellea (57 de ani) apare complet goală chiar de pe genericul filmului ”Vulpe-vânător” (1993), ecranizarea unui roman semnat de câștigătoarea premiului Nobel Herta Müller. În scena aparent neutră din punctul de vedere al erotismului, sânul tinerei, independentei și nonconformistei profesoare interpretate de Oana Pellea este atins ușor, parcă din greșeală, de piciorul partenerei de plajă.

oana_pellea_2.png

oana pellea
Oana Pellea, goală în ”Vulpe-vânător”
foto: captură

Cezara Dafinescu (70 de ani) are, probabil, cele mai telegenice picioare din istoria cinematografiei românești, iar acest detaliu a fost mult speculat de regizori. Actrița depășise binișor pragul celor 40 de ani când și-a dezgolit și sânii, în filmul polițist ”Atac în bibliotecă” (1992). Filmul nu a făcut istorie, însă imaginea cu Cezara Dafinescu vorbind la telefon, acoperită foarte sumar doar de un prosop, va rămâne, cu siguranță întipărită pe retina cinefililor până la sfârșitul memoriei.

cezara_dafinescu_2.jpg

cezara dafinescu
Cezara Dafinescu, goală în ”Atac în bibliotecă”
foto: captură

Eugenia Şerban, scene lesbi în "Dulcea saună a morţii"

Regizorul Andrei Blaier a reuşit să şocheze, în 2003, prin producţia ”Dulcea Saună a Morţii”. Deşi sexualitatea nu mai era, la 14 ani de la Revoluția din 1989, un subiect tabu, scenele de lesbianism nu erau tocmai obişnuite în cinematografia românească.

eugenia-serban.png

eugenia serban
Eugenia Șerban este protagonista primei scene lesbi din cinematografia românească

Blaier a pus pe jar imaginația spectatorilor cu un sărut senzual dintre Mari, cu sânii dezgoliţi, interpretată de actriţa Eugenia Şerban, şi Leo, jucată de Irina Movilă. Scena se petrece într-o saună și este potențată de atmosfera încinsă din încăpere.

Tudor Chirilă, pus în umbră de scenele lesbi din ”Legături bolnăvicioase”

Povestea bazată pe romanul omonim al scriitoarei Cecilia Ştefănescu a fost regizată, în anul 2006, de Tudor Giurgiu. Filmul îi are în prim-plan pe Kiki, jucată de Maria Popistaşu, fratele ei, Sandu, interpretat de Tudor Chirilă, şi colega acesteia de apartament, Alex, rol care îi aparţine Ioanei Barbu.

Ideea că Tudor Chirilă va apărea gol în pat, alături de o femeie, a fost umbrită numai de perspectiva că două tinere își vor consuma ”legătura bolnăvicioasă” în aceeași peliculă. Scenele de dragoste dintre cele două fete sunt extrem de senzuale (1.02.50). Relaţia dintre Kiki şi Sandu a fost și subiectul videoclipului lui Tudor Chirilă pentru piesa „Zmeul”, de pe coloana sonoră a filmului.

 

 

Citeşte şi:

EXCLUSIV: Cum a filmat Maia Morgenstern goală-puşcă scene care au inflamat România

Interzis minorilor: scene de sex în filmul cu Ilie Dumitrescu Jr

 
 
Loading...