George Burcea (32 de ani) a demarat o campanie împotriva violenței domestice, pentru care nu a investit doar foarte multă muncă, ci și sentimente. Soțul Andreei Bălan nu a avut deloc o copilărie ușoară, iar detalii de-a dreptul șocante au ieșit la iveală. Pe când George era foarte mic, tatăl său comitea o crimă îngrozitoare. Ioan (Nelu) Burcea, socrul Andreei Bălan, și-a ucis amanta de la acea vreme cu 25 de lovituri de cuțit. A fost arestat, a ispășit 10 ani de închisoare, iar acum este în libertate.


Mama lui George nu a avut deloc un trai ușor alături de soțul ei, iar tânărul actor a dezvăluit o parte din ororile cu care femeia s-a confruntat. Cei de la cancan.ro au descoperit că Ioan Burcea avea o amantă pe care a ucis-io cu 25 de lovituri de cuțit, într-un acces de furie care i-a luat mințile bărbatului.

„Crima a avut loc în 1988. El a fost arestat atunci. A fost o întreagă tragedie. Mama lui George a plecat de acasă cu cei patru copii. L-au părăsit chiar după moartea tatălui lui Ioan. El devenise violent și nu se mai putea sta cu el. Ea oricum fusese bătută rău, i-a crestat capul cu cuțitul, a trecut prin niște orori îngrozitoare. Ioan avea o amantă care, din câte știm, îl părăsise și ea. Atunci s-a enervat, s-a dus și a omorât-o", au povestit surse pentru publicația citată.

Tatăl lui George Burcea a recunoscut fapta: "Am făcut crima. Îmi asum acest lucru"

Iată că după 10 ani de la comiterea crimei, tatăl lui George Burcea a ieșit din închisoare, spășit și regretând fapta. Mai mult a și dat câteva declarații pentru cancan.roChiar și așa, relația cu familia nu s-a îmbunătățit semnificativ, copiii și fosta soție fiind prea răniți de anii violenți trăiți împreună.

”Concubina m-a păcălit să semnez niște acte. Noi eram colegi, lucram la aceeași fabrică. Și pentru că mi-am pus semnătura pe acele acte eram pasibil de 15-20 de  pușcărie. Am făcut crima. Îmi asum acest lucru. După ce am aflat de treaba cu actele, m-am dus acasă, ne-am certat și am tăiat-o. Dar lucrurile nu sunt așa cum s-au spus.

Cea mai mare lovitură avea patru centimetri, așa cum arată și în raport. Ea s-a speriat și a făcut infarct. Aceasta a fost cauza decesului. Am regretat și regret și acum. Imediat ce am conștientizat, m-am dus și m-am predat. Am fost condamnat la 10 ani de pușcărie. Dacă intram pe actele pe care ea m-a pus să le semnez făceam 25 de ani”, a declarat Nelu Burcea.

George Burcea: "Tata ne bătea și pe mine, și pe mama, era tare violent"

george_burcea_si_mama_lui.jpg

george burcea si mama lui
George Burcea are o relație specială cu mama sa
Foto: arhivă personală

 

George Burcea (31 ani) a lansat recent campania ”Sincer, eu”, în care actorul trage un semnal de alarmă împotriva violenţei domestice. În spatele zâmbetului său, soţul Andreei Bălan ascunde o poveste de viaţă tristă. Declaraţiile lui îţi dau fiori.

 ”Am avut o copilărie violentă, tatăl meu a fost foarte violent în familia noastră, am suferit mult din cauza lui. Şi eu am luat bătaie de la tata. Am fost abuzat. Mă bătea şi am crescut în ritmul acesta. Bătăile de la el m-au făcut să realizez să fac ceva cu viaţa mea şi să fac ceea ce îmi place”.

Am ales să spun povestea mamei mele şi implicit a mea, pentru că ştiu că poate inspira semenii, indiferent de sexe. Violenţa domestică este mai gravă pentru societatea noastră decât multe alte rele pentru care ne consumăm zi de zi. Şi, ştiţi de ce? Pentru că nu avem educaţie. Eu încerc să educ expunându-mi trăirile, gândurile, temerile, sufletul etc. Mă deschid mai mult ca niciodată şi fac acest lucru ca să dau încredere oamenilor că se poate chiar şi dacă provii dintr-un astfel de mediu”, a scris actorul pe conturile sociale.

"Tata o bătea des pe mama"

George a crescut în medii unde violenţa fizică, verbală şi emoţională au făcut parte din rutina zilnică: „Străbunica a luat bătaie, bunica a luat bătaie, mama a luat bătaie, sora mea a luat bătaie. Tata o bătea pe mama des, ei nu mai sunt împreună de mulţi ani”. De la experienţa personală şi de la o discuţie mai amănunţită cu mama lui, George a iniţiat campania ”Sincer, eu”. „Să aveţi curaj să vorbiţi despre acest fenomen şi curaj să nu mai staţi lângă oamenii care nu emană decât ură şi frustrare” , a mai declarat artistul.

George lucrează şi la o carte despre mama lui, iar campania sa împotriva violenţei în familie este sprijintă de prieteni, fani, dar şi de persoane publice, printre ele numărându-se actriţa Monica Davidescu şi cântăreţul Florin Ristei. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de GEORGE BURCEA (@george_burcea) pe

Loading...