Timp de șase ani, Marin Moraru a jucat în telenovelele realizate de postul Acasă şi produse de Ruxandra Ion. A făcut echipă cu prietenii Gheorghe Dinică și Florina Cercel, iar actorii tineri au avut ce învăța de la el. Click! îți dezvăluie câteva din lucrurile neștiute din culisele telenovelelor în care a jucat regretatul actor.


Marin Moraru a murit duminică, 21 august 2016, la vârsta de 79 de ani, după o luptă grea cu o boală necruțătoare. După ce a ieşit la pensie, Marin Moraru a lucrat șase ani în televiziune, lucrând cot la cot cu actori din generaţii diferite pentru a da viaţă unor poveşti de succes.

Totul a început în 2007, când au început, în secret, filmările la un proiect de televiziune care avea să facă audiențe-record. Puţini ştiu că producătorii şi-au dorit să-i aducă laolaltă pe Gheorghe Dinică, Radu Beligan şi Marin Moraru în rolurile principale. În cele din urmă, doar Dinică şi Moraru au fost cooptaţi în ceea ce aavea să fie telenovela “Inimă de ţigan”.

Serialul a avut un succes incredibil şi a înregistrat audienţe colosale, care i-au impulsionat pe producători să filmeze o continuare, care a purtat numele “Regina”. “Se filma mult pentru aceste producţii şi de cele mai multe ori totul se făcea afară, în frig. Chiar dacă aveau ceai şi erau trataţi decent pe platourile de filmare, o parte din actori nu s-au putut obișnui şi s-au mai îmbolnăvit”, au povestit pentru Click! surse apropiate echipei de filmare.

Marinuş Moraru era fericit că avea de lucru, că avea prieteni alături de el şi că lucra cu Gheorghe Dinică, Florina Cercel, Mihai Călin şi mulţi alţii. De cele mai multe ori, la filmări sau la petrecerile cu echipa era însoţit de soţia sa, Lucia Popescu Moraru.

marin moraru sotie.jpg

marin moraru sotie
Marin Moraru, alături de soția sa, Lucia Popescu Moraru
foto: Acasă Tv

 

Actorul a avut o relație specială cu Gheorghe Dinică. Când acesta din urmă s-a îmbolnăvit, Marin Moraru i-a fost alături, susținându-l și ajutându-l să-și repete replicile. Moartea lui Dinică, în 2009 când filma pentru telenovela “Aniela”, l-a afectat mult pe Moraru.

marin moraru.jpg

gheorghe dinica marin moraru florin zamfirescu
Gheorghe Dinică, Florin Zamfirescu și Marin Moraru (de la stânga la dreapta)
foto: Acasă Tv

 

Actorul a continuat să joace în telenovele până în 2014, când a terminat filmările la serialul ”O nouă viață”. Marinuș Moraru a fost nu numai un model profesional pentru toţi cei de pe platourile de filmare, ci și omul cu un sfat bun la momentul potrivit. Mulţi dintre colegii lui tineri, foşti membri în trupa LaLa Band, l-au pomenit nu numai ca pe un profesor, dar şi ca pe un părinte care i-a ajutat în carieră şi în viaţă. 

 

Loading...