Gata! S-a terminat vacanţa, iar elevii se întorc la şcoală.


Cei mai emoţionaţi vor fi părinţii şi bunicii „bobocilor” din clasa „zero” şi din clasa întâi. Vedetele care azi ne ţin cu ochii lipiţi de televizor n-au făcut nici ele excepţie.

 

Click! îţi prezintă imagini inedite cu starurile  când erau şcolari. Îi recunoaşteţi? Întrebate despre prima zi de şcoală, feţele vedetelor se înseninează. Unii chiar au zâmbit când şi-au adus aminte de vremurile când purtau uniformă şi făceau careu în curtea şcolii.

 

Noutăţi importante în acest an şcolar!

Circa 3,2 milioane de copii încep şcoala în 11 septembrie. Dintre aceştia, 165.000 sunt prichindei de 6 ani care vor intra în clasa ”zero”. Vor învăţa timp de 174 de zile lucrătoare, adică până în 22 iunie.

Cu buchete de flori şi emoţii uriaşe, vor intra astăzi pe porţile şcolilor copii, părinţi, profesori. Toţi îşi doresc să fie o zi memorabilă. Vor fi mai multe noutăţi în acest an şcolar.

  • Manuale. Elevii din clasele a V-a nu vor găsi manuale pe bănci. Ei vor învăţa după un Compendiu introductiv, de 296 de pagini, care va cuprinde toate lecţiile  pentru următoarele opt săptămâni. În schimb, vor avea manual de sport, o noutate pentru învăţământul românesc. Ministerul Educaţiei estimează că în următoarele două luni se vor termina litigiile juridice cu editurile, iar manualele vor ajunge la elevi. Şi liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a ar trebui să aibă manuale gratuite, aşa cum s-a întâmplat în 2016.
  • 5-act-15837556_xl.jpg

    3,2 milioane de copii încep astăzi aventura într-un nou an școlar

Prima vacanţă începe la 28 octombrie

  • Examene. Vor continua Evaluările naţionale la clasele mici, a II-a, a IV-a, a VI-a, iar notele nu se vor pune în catalog. Rezultatele vor fi folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor. 
  • Evaluarea naţională. Absolvenţii clasei a VIII-a vor susţine probele la Evaluarea naţională în perioada 11 – 14 iunie, iar afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 19 iunie,  până la ora 12.00. Încă nu sunt informaţii oficiale despre admiterea la liceu.
  • Bacalaureat. Prima sesiune a examenului va începe în 12 februarie 2018, cu probele de evaluare a competenţelor. Probele scrise sunt programate între 25 – 28 iunie.
  • Vacanţe. Prima vacanţă va începe din 23 decembrie, până pe 7 ianuarie inclusiv. În perioada 28 octombrie - 5 noiembrie, clasele primare vor fi în vacanţă. Cea intersemestrială este programată din 3 februarie, până în 11 februarie. Vacanţa de primăvară va începe pe 10 aprilie şi va dura până la  22 aprilie. Vacanţa mare va ţine din 22 iunie până pe 9 septembrie, iar cursurile se vor relua la 10 septembrie. Va mai fi liber în ziua de 5 octombrie, pentru Ziua Internaţională a Educaţiei, şi în ziua de 5 iunie, pentru Ziua Învăţătorului.
Loading...