Simona Halep (26) a devenit lider mondial şi se bucură de aprecierea oamenilor din întreaga ţară, însă gestul pe care l-a făcut un bărbat pentru a-şi exprima respectul pe i-l poartă tenismenei este unul cu adevărat impresionant.


Un bărbat din Olt a construit şi a pictat o statuie în cinstea tensimenei, pentru a marca reuşita acesteia de a deveni numărul unu mondial. Cătălin Matache a construit statuia în curtea sa din satul Prooroci, comuna Milcov, Judeţul Olt. Monumentul ridicat în cinstea Simonei nu este singurul de acest fel din curtea sa. El are în grădină un număr impresionant de sculpturi, toate fiind construite de bărbat. 

22499250_1374629535969608_8706856014309389571_o.jpg

foto
Sculptura construită în cinstea Simonei
Foto: Arhivă personală

 

Pe 7 septembrie, Simona Halep a devenit matematic lider în clasamentul mondial şi prima româncă care ocupă această poziţie în tenis. Singurl român care s-a bucurat de acest loc a fost Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP timp de 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974. Simona este a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA. Tenismena este foarte emoţionată şi a declarat că deşi visa la momentul în care va deveni locul unu mondial, nu credea că va ajunge vreodată atât de departe în carieră.

Şefii WTA, Steve Simon şi Micky Lawler i-au înmânat la sfârşitul meciului,care a adus-o pe prima poziţie în clasament, un trofeu simbolic, numărul 1 din trandafiri roşii. Ipostaza în care Simona îmbrăţişează, plină de bucurie, trofeul din trandafiri, a fost recreată de admiratorul său, Cătălin Matache. El a încărcat pe pagina personală de Facebook fotografia cu statuia care o înfăţişează pe Simona pentru ca toţi să îi poată admira talentul.

Loading...