Scandalul glumelor cu iz rasist ale lui Ilie Năstaseare reverberații neașteptate. Indirect, Cabral a avut o reacție admirabilă. Prezentatorul show-ului ”Uite cine dansează!” a căzut el însuși victimă recent glumelor din caelași registru nesărat al Mihaelei Rădulescu.


Mai multe persoane publice de la noi îi caută scuze lui Ilie Năstase în scandalul glumelor neinspirate la adresa bebelușului nenăscut al Serenei Williams. Fostul număr 1 mondial s-a întrebat retoric, într-o conferință de presă, ce culoare va avea copilei sportivei.

Scandalul a luat amploare la numai câteva zile după ce simpaticul Cabral a suportat în tăcere glumele nesărate ale partenerei sale de prezentare de la ”Uite cine dansează!”. Spre deosebire însă de Ilie Năstase, care a fost taxat imediat pentru rasism, Mihaela Rădulescu a avut parte de un tratament mult mai blând.

Cabral a ales să nu-i dea replica vedetei care a afirmat nonșalantă în direct la Pro TV că „maimuțele au un ritual de împerechere. Cabral, n-are legătură cu tine”. În plus, puțini au criticat după emisiune acest derapaj al Mihaelei. Iulia Albu, interesată prin tradiție doar de ținutele vedetelor, a fost singura care a luat atitudine.

Singura reacție a lui Cabral a venit mult mai târziu, prin ricoșeu. Prezentatorul emisiunii ”Uite cine dansează!” a apreciat un comentariu pe pagina directorului Pro TV Costi Mocanu în care se sugera că, din păcate, glumițele de genul ăsta sunt populare în Europa de Est și sunt ”înghițite” de conaționalul nostru Cabral, dar sunt de neacceptat în SUA.

”Trebuie, și când spui chestii, să te raportezi la cui îi spui. Glumițele est europene gen, și ce număr ai la cameră, nu merg la o tipă din UK, ce să mai zicem într-o conferință de presă. Iar aia cu ciocolata cu lapte o înghite conaționalul nostru Cabral, nu un negru din US”.

Comentariul care a atras aprecierea lui Cabral a fost adăugat la postarea în care Costi Mocanu punea în oglindă replica lui Ilie Năstase și cuvintele tatălui Serenei din semifinala pe care Venus Williams a jucat-o la US Open cu Irina Spîrlea.

”În 1997 un tip pe nume Richard Williams, om așezat, la casa lui, cu două fete jucătoare de tenis, spunea despre Irina Spîrlea că este «un curcan mare și alb». Se întâmpla după o semifinală la US Open, Venus-Spîrlea. Nu țin minte să fi fost vreo anchetă a ITF deși omul era antrenorul fiicei sale. Acum eu nu zic că Ilie a făcut bine, spun numai că legile sunt mai egale cu unii decât cu alții”, a scris Costi Mocanu.

Serena iese la atac și îl face rasist pe Ilie Năstase! Cere ITF să se implice

serena-8965515121.jpg

serena williams, venus, trofeu, grand slam, logodnica, australian open
Serena a câștigat a șaptea oară la Melbourne
Foto: Guliver/ Gettyimages

”Mă dezamăgește să descopăr că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face asemenea comentarii rasiste despre mine și copilul meu nenăscut, precum și comentarii misogine despre colegele mele”, scrie în începutul mesajului Serena Williams. Ea încheie spunând: ”Mulțumesc celor de la ITF pentru că analizează cu seriozitate fiecare aspect al acestui caz. Ei au tot sprijinul meu în această problemă”, a încheiat Serena.

Vineri, la conferința de presă de la tragerea la sorți a meciurilor din cadrul întâlnirii dintre România și Marea Britanie, Ilie Năstase a vorbit fără să gândească, făcând o glumă proastă la adresa copilului nenăscut al Serenei. A fost catalogat rasist de ziarele britanice, iar vorbele lui au făcut înconjurul planetei, toată lumea punându-i eticheta de rasist. Ceea ce în nici un caz Ilie Năstase nu este! Este orice vreți, dar nu rasist, nu a fost niciodată și Serena ar trebui să știe asta.

Nu e prima oară când Cabral trebuie să îndure glumele nepotrivite ale oamenilor din showbiz. În urmă cu mai mulți ani, Florin Petrescu, interpretul personajului Axinte din ”Vacanța Mare” a făcut o remarcă rasistă la adresa mamei lui Cabral.

Invitat la Agentul VIP, Petrescu a spus că "Dumnezeu nu e cioară" în timp ce se uita la mai multe imagini cu Cabral și mama lui. Prezentatorul Cristian Brancu a parut amuzat de glumă, dar și-a cerut apoi scuze pe blogul personal. "Îmi cer scuze public pentru gluma lui totalmente discriminatorie și regret că nu am intervenit exact în acel moment", a explicat Brancu.

Cabral a reacționat atunci pe blogul personal, sup forma unei scrisori adresate fiicei sale. "Îți cer scuze ție, șoricelul meu, pentru toate momentele când nu vei fi o femeie deșteaptă, pentru toate clipele când nu vei fi, poate, o femeie frumoasă, pentru toate secundele când nu vei fi un suflet poate frumos... ci vei fi O CIOARĂ", a scris el.

 
 
Loading...