I-au copiat piesa, dar au făcut-o legal. Nu asta e problema! Să vedem, însă, dacă și varianta interpretată de Mira și trupa Amadeus a melodiei „Acasă” va avea același succes răsunător ca originalul cântat de Smiley, care a strâns peste 10 milioane de vizualizări pe YouTube.


„A fost o provocare să reușim să înlocuim orchestrația făcută de Smiley cu doar două viori, un violoncel și un pian, și totuși să nu se piardă nimic din frumusețea și dinamica piesei. «Acasă» este superbă din toate punctele de vedere, iar mesajul ei este foarte puternic - orice s-ar întâmpla, oricât de sus sau departe ajungem, să nu uităm cine suntem cu adevărat și să ne întoarcem mereu acasă, acolo de unde am pornit. Ne bucurăm că Mira ne-a făcut această propunere și suntem curioase dacă lui Smiley îi va plăcea varianta noastră. Pe Mira am urmărit-o la «Vocea României». Are o voce puternică și un timbru special. Ne dorim să mai colaborăm și cu alte ocazii“, a spus Andreea Runceanu, componentă a grupului instrumental Amadeus.

Amadeus si Mira 1.jpg

Mira a cântat cu trupa Amadeus o variantă inedită a hit-ului „Acasă” interpretat de Smiley
foto: arhiva personală

„Mi-a plăcut «Acasă» încă de la început și mi-am dorit să fac un cover. Așa că, atunci când am decis să filmez un live session, piesa lui Smiley a fost prima opțiune. Sper ca oamenilor să le placă această versiune împreună cu fetele de la Amadeus, cărora le mulțumesc pentru că au acceptat propunerea mea”, a completat Mira.

Mira 1.jpg

Mira s-a făcut remarcată în cel de-al doilea sezon de la „Vocea României”, când l-a ales pe Marius Moga să-i fie mentor
foto: arhiva personală

În perioada următoare, solista care a participat și la „Vocea României” va lansa noi coveruri din cadrul aceleiași sesiuni live, precum și un nou single.

Ascultă aici varianta reorchestrată a melodiei „Acasă”, în interpretarea fetelor de la Amadeus și a solistei Mira:

Ascultă și originalul, în interpretarea lui Smiley:

 
 
Loading...