În decursul zilei de miercuri, 9 ianuarie, jurnalistul Rareș Bogdan a publicat în spațiul media câteva documente ANAF, din care reiese că funcționarii instutuției continuă operațiunea de inventariere a artiștilor și fotografilor de la nunți, așa cum au anunțat. Într-unul din acte figurează și numele lui Smiley, care se pare că este îndatorat statului cu o sumă impresionată de bani.


Actualul Guvern s-a pus pe treabă și le percepe impozite tuturor artiștilor din diverse domenii, care sunt plătiți „la negru” de către nuntașii care doresc o petrecere pe care să o țină minte toată viața. În vizorul celor de la ANAF a intrat și Smiley, se pare, care parcă și-a prevăzut viitorul atunci când a scos piesa în ale cărei versuri artistul se plângea de datorii: „Am bani de dat, am datorii la stat”.

Cu ce sumă ar fi Smiley dator la ANAF

Dacă la vremea aceea versurile erau cântate în joacă, se pare că în prezent acestea au prins cu adevărat contur. Potrivit unui document al ANAF Argeș, publicat de jurnalistul Rareș Bogdan, solistul ar avea de plătit în jur de 168.000 lei, pentru depășirea plafonului TVA și nedeclararea veniturilor.

În document, ANAF Argeș informează faptul că a desfășurat verificări la persoanele fizice autorizate, unde a observat că Smiley, pe numele său real Andrei Maria Tiberiu, nu și-a înregistrat corespunzător toate veniturile.

„Pornind de la acest fenomen, AIF Argeș a extins aria de verificarea și asupra contribuabililor persoane fizice, analizând pentru început numai numărul de contribuabili înregistrați/autorizați la nivelul AJFP Argeș, unde există înregistrați un număr de 109 persoane autorizate în domeniul interpretare artistică. S-a continuat verificarea prin întocmirea de adrese către primăriile principale din județul Argeș (orașe mari), prin care s-a solicitat numărul căsătoriilor încheiate din perioada 2013-2017”, se arată în informarea trimisă la centru.

smiley-anaf.jpg

Documentul publicat de Rareș Bogdan în mediul online
Foto Facebook

Mesajul jurnalistului Rareș Bogdan

ANAF a început, din octombrie 2018, să trimită tinerilor însurăței scrisori prin care cere date despre formațiile de muzicieni angajate să cânte la nuntă, despre fotografi și despre restaurantele în care au organizat petrecerea. Cei care nu oferă informațiile sunt pasibili de amenzi între 2.000 și 5.000 de lei.

„PSD si Alde sunt disperati și iau nunțile si botezurile la puricat! Nu e gluma, e cruda realitate a guvernarii lui Orlando, Dragnea si Tariceanu!
ANAF a cerut pe 7 ianuarie si a primit primele raportari pe 8 ianuarie, adica ieri, să i se spună câte nunți (ceremonii civile, religioase) au fost în perioada 2013-2017 și numără lăutarii, interpreții, fotografii etc, să-i ardă la buzunare!

În visterie sunt atât de puțini bani încât unii pensionari au fost anunțați că pensia va întârzia 2 zile. M-am întrebat de ce nu verifică și 2018?? Cine ghicește ce nuntă cu dar din 2018 nu trebuie considerată ocazie de evaziune fiscală are de la mine o pereche de șosete flaușate chinezești, cu două dungi: roșii ca flamura partidului unic”, a scris Rareș Bogdan în dreptul documentelor publicate.

smiley-datorie-anaf.jpg

Foto Instagram

Ce spune avocatul lui Smiley

„Pentru corecta informare a publicului in urma apariției in mass media a unui document intern din 08.01.2019, aparținand ANAF, din care reiese ca Dl. Andrei Tiberiu Maria, cunoscut publicului cu numele de ,,Smiley’’ ar datora statului roman suma de 168.000 de lei, dorim sa facem urmatoarele precizari:
Situația la care se refera documentul intern al ANAF a avut loc in primavara anului 2015, cand in urma unei verificari facuta de ANAF, s-a constatat ca Andrei Tiberiu Maria ar fi trebuit sa colecteze TVA. Cu un an mai devreme decat a facut-o. Acest incident s-a datorat unor neclaritați in legislația fiscala de la acea vreme si a opiniilor diferite pe acest subiect, dar in niciuncaz din dorinta de a se sustrage de la plata taxelor, situația fiind soluționata tot in anul 2015.
La aceasta data, 10.01.2019, Dl. Andrei Tiberiu Maria NU datoreaza statului roman sume de bani, el avand achitate toate obligațiile fscale catre bugetul de stat. Menționam ca pana in prezent ANAF nu i-a comunicat niciun document Dlui. Andrei Tiberiu Maria, din care sa rezulte ca ar datora sume de bani bugetului de stat”, a fost mesajul avocatului lui Smiley, Liliana Stoian, care a explicat că situația prezentată în document nu este de actualitate, fiind soluționată în 2015.

 

 

 

 

Loading...