Finul Olgutei Berbec, Mihai Priescu, și el artist de muzică populară, a fost jefuit de hoți chiar de Revelion. Paguba se ridică la peste jumătate de kilogram de aur, printre care și dinții de aur moșteniți de la bunica. Acesta a fost indiciul care i-a ajutat pe polițiști să-i prindă pe hoți!


Cântărețul Mihai Priescu, de loc din Târgu Jiu, a povestit recent o pățanie de pomină, trăită în urmă cu doar câțiva ani. A avut atunci un șoc imens. A găsit casa întoarsă pe dos când se întorcea de la o cântare de Revelion. A fost vizitat de hoți, care l-au lăsat fără agoniseala de o viață.

„Plecasem să cânt în noaptea de Revelion, la Strehaia, iar dimineață când m-am întors, pe la 9, am găsit în living canapeaua ridicată, tot ce era prin mobilă răvășit, scos tot afară… mi-am dat seama că au venit hoții. Am chemat poliția, au luat amprente, au făcut cercetări, m-au întrebat dacă bănuiesc pe cineva. Bănuiau că ar putea fi muncitorii care lucrase la mine în casă, dar eu nu puteam să-i acuz pe oameni fără nicio dovadă. Mi-au furat peste jumătate de kilogram de aur, câteva brățări de-ale mele, altele ale soției mele, un inel, un ghiul, vreo 5-6 bănuți de aur Franz Joseph și aur dentar, moștenire de la bunica”, a declarat Mihai Priescu pentru Star Popular.

Cum s-au dat hoții de gol că au furat dinții de aur

Totuși, hoții n-au găsit bani în casă, pentru că artistul îi cheltuise, în urmă cu doar câteva luni, pe un automobil nou și pe amenajarea mansardei. „În atâția ani de zile de muncă, strângi, îți iei un inel, un ghiul cum se purta pe vremuri. Nu le mai purtam, dar tot erau de valoare. Cum a fost 2020, an în care nu s-au făcut bani, erau bune de valorificat”, a mai spus Mihai. Hoții s-au dat singuri de gol. Aceștia postau pe rețelele sociale fotografii în care purtau bijuteriile furate și se lăudau cum au furat până și dinți de aur. „După vreo șapte luni de zile, m-a sunat un prieten să-mi spună că o cunoștință de prin Austria a auzit o discuție, la un pahar, în care hoții se lăudau pe unde au dat spargeri și că i-au luat și dinții lui Priescu. Automat m-am gândit că ei au fost hoții și i-am informat pe polițiști”, a mai mărturisit Mihai Priescu.

mihai_priescu.jpg

Mihai Priescu și nașa lui, Olguța Berbec

Conform Star Popular, după mai multe filaje efectuate de polițiști, aceștia au constatat că hoții au colindat în noaptea dintre ani și la casa unui politician PNL. I-au furat seiful acestuia, obiectele de artă și bijuterii, prejudiciul ridicându-se la sume colosale. În final, hoții au fost prinși, dar artistul nu și-a mai recuperat aurul. La mai bine de un an de când fusese prădat, hoții au înstrăinat toată prada. Artistul s-a învățat minte și și-a pus camere de filmat.

Mihai Priescu a început, însă, anul acesta cu dreptul. De Crăciun a lansat melodia compusă de nașii lui, Olguța Berbec și Remus Novac, și care are un mesaj subtil: "Iubirea nu-i de ajuns când ești sărac".

 
 
Loading...