Lucia Popescu-Moraru pare să facă greu față singurătății. Mult slăbită și cu chipul brăzdat de tristețe, soția regretatului Marin Moraru a participat la evenimentul de lansare a noului album al Silviei Dumitrescu.


Lucia Popescu-Moraru a luat parte, la începutul acestei săptămâni, la lansarea noului album al Silviei Dumitrescu. Soția regretatului actor Marin Moraru s-a plâns apropiaților că îi este foarte greu de când este singură.

Cunoscutul om de radio a trecut cu greu peste moartea celui cu care a împărțit 52 de ani din viață, iar singurătatea este pentru ea extrem de apăsătoare. Cei care au zărit-o la lansare au observant că este vizibil schimbată. Marin Moraru s-a stins din viață în luna august a anului trecut, răpus de o boală necruțătoare.

lucia_popescu_moraru.jpg

lucia popescu moraru
Lucia Popescu Moraru, la lansarea noului album al Silviei Dumitrescu
foto: arhiva Click!

 

Lucia și Marin Moraru s-au cunoscut când abia intrau în anii tinereții și s-au îndrăgostit la prima vedere. S-au căsătorit în 1964, într-o zi de 29 februarie. Data specială din calendar le-a adus noroc și nu i-a făcut să-și sărbătorească dragostea doar o dată la patru ani. Lucia, pe atunci cu numele de familie Popescu, era încă elevă de liceu când i-a spus "Da" celui care avea să devină unul dintre cei mai mari actori români de teatru și film.

Povestea de dragoste dintre Marin Moraru și soția lui. 52 de ani de iubire

marin_moraru_sotia.jpg

marin moraru
Marin și Lucia Moraru au fost căsătoriți 52 de ani
Foto: Sever Gheorghe

S-au cunoscut de abia când intrau în anii tinereții și s-au îndrăgostit la prima vedere. S-au căsătorit în 1964, într-o zi de 29 februarie. Data specială din calendar le-a adus noroc și nu i-a făcut să-și sărbătorească dragostea doar o dată la patru ani. Lucia, pe atunci cu numele de familie Popescu, era încă elevă de liceu când i-a spus "Da" celui care avea să devină unul dintre cei mai mari actori români de teatru și film.

Într-un interviu acordat videofil.ro, în urmă cu câțiva ani, femeia din spatele lui Marin Moraru a dat câteva declarații cu privire la deceniile petrecute alături de actor: "Când stai lângă un actor, indiferent că este un actor foarte mare, de fapt, lângă orice fel de artist, trebuie să accepți unele provocări pe care ți le dă această calitate de soție a unei personalități. Pentru că, mai ales actorii, au și ei trăirile lor. În perioada de realizare a unui rol sunt mai nervoși sau au momente de angoasă, dar înțelegerea contează foarte mult. Noi n-am avut probleme majore în căsnicia noastră, ne-am căsătorit foarte tineri, eu eram încă la liceu".

Marin Moraru, un actor "cu suflet de copil"

Pe lângă dragoste, pe cei doi, deveniți un adevărat exemplu de statornicie și iubire, i-au mai legat o prietenie adevărată și profundă și o înțelegere dincolo de cuvinte. Au existat și cumpene, ca în orice mariaj, dar au trecut peste toate și au respectat cu sfințenie zicala "până când moartea ne va despărți". Tot soția marelui actor spunea la vremea interviului: "Au fost momente mai dificile în viata, e foarte adevărat. Însă, câteodată, și el își dă seama că, poate, a fost mai nervos și îi pare rău. El are un suflet de copil, niciodată n-ar putea să gândeasca rău despre cei din jur și, mai ales, față de cei care-i sunt foarte apropiați. Și eu zic că, dacă am trait atîția ani împreună, nu i-am trăit dintr-un anumit motiv, pentru că actorii până în zilele noastre nu au câștigat mare lucru." 

Doamna Moraru a lucrat pentru mulți ani ca realizator și redactor muzical la Radio România Actualități. Marin Moraru nu a avut copii, dar alături de soție a a călătorit mult, a construit o casă mare și a iubit pisicile.

Într-un interviu acordat videofil.ro, în urmă cu câțiva ani, femeia din spatele lui Marin Moraru a a vorbit despre deceniile petrecute alături de actor. "Când stai lângă un actor, indiferent că este un actor foarte mare, de fapt, lângă orice fel de artist, trebuie să accepți unele provocări pe care ți le dă această calitate de soție a unei personalități. Pentru că, mai ales actorii, au și ei trăirile lor. În perioada de realizare a unui rol sunt mai nervoși sau au momente de angoasă, dar înțelegerea contează foarte mult. Noi n-am avut probleme majore în căsnicia noastră, ne-am căsătorit foarte tineri, eu eram încă la liceu."

 
 
Loading...