72 de ani de viață, 50 de ani de cănsicie, 3 copii și 10 nepoți. Este vorba despre tatăl afaceristului Cristian Borcea. Stere Borcea a oferit, în exclusivitate pentru Click!, un interviu în care a vorbit despre nepoți, nurori și educația pe care i-a dat-o fiului său. L-am întâlnit la ștrandul din zona Crângași, deținut de fiul său.


Click!: Sunteți tatăl lui Cristi Borcea. Vă seamănă foarte bine. Am văzut că vă ocupați de anumite activități, coordonați echipa de la ștrand, alergați destul de mult pentru vârsta dvs.

Stere Borcea: Da, sunt tatăl lui Cristi. Eu am 72 de ani, dar nu-mi vine să stau deloc. Vin pe aici pe la ștrand, am grijă să văd cum merg toate, mă duc pe acolo, pe dincolo, să văd ce se întâmplă peste tot. Eu locuiesc în Pantelimon și vin aici, nu-mi place să stau în casă. Am și eu probleme de sănătate, dar nu-mi place să vorbesc. Am trei baypass-uri, operat de hernie de disc. Sunt sănătos,  așa trebuie să spun (râde).

Click!:  72 de ani dintre care 50 de căsnicie. Cum ați întâlnit-o pe doamna Elena? Aveși o poveste de filme.

Stere Borcea: Pe soția mea am cunoscut-o pe la 23 de ani. Ea avea 20, lucram la minister, ea ca mașinistă, eu la punctul termic. De ce mi-a plăcut de ea: nu am văzut-o cu ochii făcuți, cu buzele făcute, olteanca era simplă, dar era belea de frumoasă, plus că era domnișoară. A mai trecut ceva timp până să închegăm relația, că eu am m-am dus să mă întâlnesc cu ea iar ea nu a coborât din tramvai. Eu fusesem la frizerie să mă aranjez, a mai durat până am sosit și ea a plecat. A trecut mult timp până am pupat-o, nu mi-a dat deloc voie. Eu eram obișnuit să pun mâna pe picioare să văd dacă e de fier, de beton, de lemn, dar ea nu m-a lăsat. În anul acela ne-am căsătorit, și facem peste puțin timp 50 de ani de căsătorie.

Click!: Și ați devenit și tată. Câți copii aveți?

S.B.: La 24 de ani, am avut primul copil, pe Cristi, apoi pe Violeta, și pe Ștefania. Copiii mei sunt făcuți toți din 3 în 3 ani. Am mai avut un băiat, dar s-a prăpădit, Dumnezeu să-l ierte. Era cel mai frumos. Am în total 10 nepoți. 7 copii de la Cristi, două fete de la Violeta și o fată de la Ștefania care trăiește în Germania. La 72 de ani pot să spun că sunt mândru și împlinit. Pentru ce muncești, pentru ce trăiești dacă nu ai copii?! Eu am fost dur cu copiii mei, am vrut să învețe, să fie respectuoși. Cristi a învățat foarte bine și a fost premiant.

Click! Ce admirați cel mai mult la fiul dvs? Cristi e unicul băiat.

S.B.:. Cristi e sufletul meu. Nu mă interesează ce spune lumea, dar Cristi își îngrijește toți copiii. Când vine din permisie, îi cheamă pe toți la el și are grijă de ei ca de niște prinți, le dă tot ce au nevoie.  Ca tată e jos pălăria.

Click!: Aveți vreun nepot preferat?

S.B.:  Sunt un bunic mândru, pe toți îi iubesc și mă mândresc cu ei. Sunt copii respectuoși, învață bine.

Click!: Cu ce echipă țineți?

S.B.: Țin cu Dinamo, dar și cu Craiova

Click!: Unii ar spune că la câți bani are fiul dvs, ar tebui să stați liniștit, dar dvs vă place să munciți.

S.B.: Eu am 42 de ani de muncă, pe cuțit.. așa. Am lucrat întâi la medicamente, unde am cunoscut-o pe soție, iar de acolo am plecat la mezelărie la Comitetul Central, de la Popești Leordeni. Nu am lipsit o zi de la muncă, la mine nu a existat așa ceva, și niciodată nu m-am jucat cu serviciul, am muncit și mi-am văzut de treaba mea, responsabil. Nu am băut, nu am jucat la cazino, nu m-am tatuat, mi-am văzut de familie și de serviciu. Și acum îmi place să fiu activ.

 

 
 
Loading...