În urmă cu 18 ani, pe vremea când făcea parte din trupa Etno, Silvia Stanciu, actuală Sylvie de la Loto, şi Simona Secrier, soţia lui Mihai Constantinescu, au fost la un pas să rămână peste hotare, în Statele Unite ale Americii. Click! a aflat de ce solista a renunțat la visul american.


Grupul Etno s-a format în primăvara anului 2000, abordând stilul etno-dance. La vremea aceea, din trupă făceau parte Silvia Stanciu, Simona Secrier şi Radu Ille, care ulterior a fost schimbat cu Dan Lăzărică. Trupa a suferit de-a lungul anilor multe schimbări, însă atunci când erau în această formulă, fetele au fost ofertate să se stabilească în SUA, la Los Angeles.

 

“Am primit un contract acolo şi am mers să cântăm. Cei de acolo ne-au plăcut foarte mult şi ne-au propus să facem un show pentru acolo. Sincer, am fost tentată să rămân şi să-mi fac acolo o carieră. Am avut ocazia, şi cred că şi colegii mei ar fi putut, pentru că atunci nu aveam ce să pierdem, însă nu-mi putea părăsi părinții”. “Revine genul etno, mai ales că se împlinesc de la Marea Unire. Am înregistrat piesa “„Viaţa-i viaţă doar acasă”, la care am lucrat cu Daniel Alexandrescu de la Proiect K1. Noi doi am lucrat mult timp împreună şi această melodie înseamnă revenirea la stilul etno, care este important anul acesta pentru România. Vreau să fac mai multe piese, iar textul acestei piese este despre românii plecaţi departe de casă. Eu am făcut versurile cu gândul la tatăl meu care a murit anul trecut. Scriam versurile şi plângeam. Chiar erau prea dramatice la un moment dat şi le-am schimbat. Este o piesă dedicată românilor plecaţi peste hotare şi le este dor de casă, de familiile pe care le-au lăsat în ţară şi ei sunt plecaţi printre străini să lucreze”, ne-a povestit solista. 

loading...
Loading...