Tily Niculae, actrița cunoscută grație serialului "La Bloc", nu duce o viață lipsită de griji. De când a adus-o pe lume pe Sofia, în urmă cu cinci ani, vedetei i s-au schimbat prioritățile, dar nu se aștepta să se confrunte cu atâtea griji. Mai mult, și ea are câteva probleme de sănătate, dar ca orice mamă, își pune copilul pe primul plan și orice neregulă a odorului înseamnă o mare dramă.


Așa se face că ceea ce credea că este doar un banal ulcior la ochi, la care fiica sa este predispusă, s-a transformat într-un salazion ce a necesitat operație. Salazionul este o inflamație cronică, se manifestă prin apariția unor chisturi tumorale benigne, de mici dimensiuni, situate la marginea pleoapelor. Apare ca urmare a blocării canalului de excreție a glandelor sebacee, fapt ce duce la acumularea secrețiilor.

O excursie la bunici a micuței s-a transformat într-o stare de alertă generală în toată familia. Deși Tily i-a pus în băgăjel și unguentul pe care îl folosesc de fiecare dată când Sofia are probleme la ochi, nu a observat că medicamentul era expirat.  Pe deasupra, nici nu a putut să-l găsească la farmacia din sat, căci era închisă. Deși nu a intrat imediat în panică, fetița a dezvoltat foarte repede un salazion, care trebuia operat degrabă.

tily_fiica.jpg

tily niculae fiica
Sofia, fiica lui Tily, are 5 ani
Foto: arhivă personală

Sofia și-a smuls firele de la operație

Actrița și-a pregătit fiica de intervenție, fără a pronunța în fața ei cuvântul "operație". A trecut cu bine și de anestezie și de operația în sine, cele două au ajuns acasă, unde micuța "și-a cam dat în petic". Și-a smuls pansamentul cu tot cu firele chirugicale, iar asta a dus la deschiderea operației. Inima lui Tily s-a oprit pentru o secundă, nu a știut ce să facă și cum să reacționeze, dar a sunat-o pe nașă, care spre norocul lor este oftalmolog, scrie actrița pe blogul personal. Deși au rezolvat pe moment situația, riscul ca rana să se infecteze a fost foarte mare. Cu toate acestea, totul s-a terminat cu bine, deși micuța este predispusă la a mai dezvolta și în alte ocazii salazionul buclucaș.

 

 
 
Loading...